Spekulace okolo návratu Metal Gear Solid a Silent Hill neustávají. Situaci nepomáhají náznaky z chystaného představení nového hororu Abandoned exkluzivitě pro PlayStation 5. Ačkoli Hasan Kahraman, šéf studia Blue Box, popřel spolupráci s Konami a Hideo Kojimou (autorem zrušeného Silent Hills z roku 2014), tak pochybnosti přetrvávají. A není se čemu divit, vždyť samo údajné nizozemské studio Blue Box několikrát naznačilo Silent Hill a později dokonce i Metal Gear Solid.

Podle insidera, který byl v kontaktu se serverem Poptopic.com, je Abandoned převlečený nový Silent Hill a vše bude odhaleno v aplikaci Realtime Experience na PS5. Aplikace začne fungovat 10. 8. Předběžné stažení je již možné.

To ale není vše. Sony se má kromě Silent Hill postarat i o Metal Gear Solid. Pamatujete si na teaser trailer Death Stranding Director's Cut na letošním Summer Game Festu? Hlavní hrdina se schoval do krabice stejně jako Snake.

„Jsem si jistý, že teaser na Death Stranding Director's Cut byl naznačením Metal Gear Solid, stejně jako jsem si jistý, že Abandoned je Silent Hill. Vím, že je to všechno zmatené, ale až uvidíte, jak to chce Kojima poskládat, bude to dávat mnohem větší smysl. Fanoušci mohou již brzy očekávat zajímavé novinky týkající se jejich oblíbených franšíz. Ujišťuji vás,“ dodal tajemný insider.

Bohužel nevíme, kdo dotyčný zasvěcený je. Tudíž nelze ověřit jeho důvěryhodnost. Z toho důvodu nepřikládejme informacím moc velkou váhu. Nicméně, samo studio Blue Box několikrát naznačilo Silent Hill a poté Metal Gear Solid. Pokud je to všechno pravda, tak je to hodně promyšlená kampaň. A pokud se vše ukáže jako nesprávné, tak Blue Box budou mít co dělat, aby získali důvěru hráčů. Jedno se ale musí nechat už dnes, o Abandoned díky tomu všemu píšeme mnohem častěji.

SHRNUTÍ DŘÍVĚJŠÍCH SPEKULACÍ:

  • Na konci roku 2020 se tvrdilo, že Bluepoint Games na remaku Metal Gear Solid pracují již 3 roky.
  • Silent Hill má být měkkým restartem série a vývoj měl začít začátkem roku 2019. Hra má vyjít pouze na PS5. Od té doby ale Sony rozpustila japonské studio a Keiichiro Toyama s dalšími lidmi odešel. Právě on měl být šéfem vývoje.
  • Sony měla odmítnout investovat do další hry Hidea Kojimy. Japonský designér a scénárista měl poté s Xboxem podepsat dohodu o záměru. Dle spekulací by nová hra Hidea Kojimy pro Xbox měla využít cloud.