Od té doby, co byl trailer na hororovku Abandoned od nizozemského studia Blue Box Game odložen na srpen, jsme se o hře nedozvěděli nic nového. Žádné nové spekulace o tom, zdali se jedná o nový hororový titul od Hidea Kojimy. Prostě ticho po pěšině.

Nyní se vývojáři připomínají a sdělují datum vydání dlouho očekávaného traileru. Ten dorazí 10. srpna/augusta, zatímco aplikace, kterou si musíte stáhnout, abyste trailer mohli vidět, půjde předinstalovat již tento čtvrtek na PS5. Zajímavé je, že němečtí hráči potřebují k nainstalování aplikace kvůli právním požadavkům předplatné PS Plus.

Šéf studia Blue Box Game Hasan Kahraman se již v červnu vyjádřil, že jejich malé nezávislé studio ani jejich hra Abandoned nemají nic společného s Hideo Kojimou. To ale nemění nic na tom, že spousta lidí stále věří, že se jedná o tajný projekt tohoto slavného japonského vývojáře. Není se čemu divit. Vodítek se dá najít opravdu mnoho, a jak mnozí z vás vědí, Hideo Kojima by byl takového marketingu schopný.

Ať už to bude tak či jinak, titul má vyjít koncem letošního roku na PlayStation 5. Těšit se můžete na jedinečný osobní zážitek, který bude klást důraz na realistické zpracování. Protagonistou tohoto hororového dobrodružství bude Jason Longfield. Ten se jednoho dne probudí v tajuplném lese a na nic si nevzpomíná. Ovšem nemá čas se ani pořádně rozkoukat, jelikož nebezpečí na sebe nenechá dlouho čekat, a Jason bude muset bojovat o svůj život.

„Chceme, abyste byli nervózní při každém setkání s nepřítelem a uvědomili si, že špatný pohyb může být rozhodujícím faktorem mezi přežitím,“ prozradili při oznámení tvůrci. Docílit toho mají s využitím bezdrátového ovladače DualSense. Díky němu máme pocítit každou interakci během hry - například zásah kulkou. Atmosféru bude dotvářet také 3D zvuk. Ten má pomoci v rozhodování v divočině.

Abandoned navíc prý využije veškerých možností PS5 a užijete si ho tak v nativním rozlišení 4K při 60 snímcích za sekundu. PC verze hry zatím nebyla potvrzena ani vyvrácena, je tedy otázkou, zdali tento titul zavítá i na počítače.

Jste stále přesvědčeni, že v tomto projektu má prsty Kojima nebo se dle vás jedná o nezávislý titul? Někteří z fanoušků Blue Box Game Studios v tom mají jasno, což také dali najevo v komentářové sekci pod posledním příspěvkem.