Půl roku po prvních záběrech z remaku Dead Space, které poukazovaly na tísnivou atmosféru, přicházejí další novinky. Vývojáři ze studia Motive dlouho mlčeli, ale konečně máme možnost se seznámit s dalšími novinkami, a hlavně se na ně podívat a poslechnout si je. V dnešním videu se totiž tvůrci zaměřili na zvuky ve vesmíru, zvuky zbraní a zvuky, které vydává sám Issac. Stanoveno bylo také datum vydání a na závěr jsme se podívali na nové gameplay záběry, kde se vše spojilo.

HOROROVÉ ZVUKY

Pro navození správné tísnivé hororové atmosféry jsou zvuky důležité. Hráč by měl pomocí zvuků poznat, odkud mu hrozí nebezpečí. Na to kladl důraz už původní Dead Space z roku 2008. V dnešní době ale mají vývojáři lepší technologie, což bude v remaku znát. Abychom si to ale pouze nepředstavovali, tak jsme dostali krátkou ukázku, kde se hlavní hrdina Issac pohybuje po temné chodbě a dalších strašidelných místech vesmírné těžařské lodi USG Ishimura. Nejde pouze o děsivé zvuky, ale také o zvuky otevírání dveří a dalších maličkostí, které dokreslují celkovou atmosféru, kterou si v předělávce kultovního akčního hororu užijeme.

ZBRANĚ

I u zbraní jsme se dočkali porovnání s původním Dead Space. Na první pohled jsou vidět rozdíly, zejména v tom, jak zbraň a ruka hlavního hrdiny reagují na výstřel. Tuto animaci ovlivňuje pochopitelně i síla výstřelu, stejně jako ve skutečnosti. Co potěší, tak je zničitelné prostředí. Issac do zdí může dělat díry svou pulzní pistolí. Větší škody napáchá pulzní samopal s možností dávkovat střely. Až se na záznam budete dívat, nasaďte si sluchátka a vychutnejte si propracované zvuky.

SYSTÉM ŽIVOTA A HLAS ISSACA

Třetí část streamu se věnovala zvukům, které Issac vydává při dýchání v masce, během pohybu i při boji, případně když mu dochází kyslík. Osobně bych vypíchnul to, jak Issac v jednotlivých situacích mluví. Při pohybu se zadýchává, což má vliv i na jeho hlas. Ten bude ovlivňovat i strach. Ve videu se můžete podívat i na to, kolik zvuků pro jednotlivé situace tvůrci připravili. Co mi přijde obzvlášť strašidelné, tak je tlukot srdce Issaca.

GAMEPLAY ZÁBĚRY

Poslední část videa nabídla krátké gameplay záběry z vývojové verze hry, kde se vše, co jsme si dosud popisovali, spojilo v jeden intenzivní zážitek. Došlo také na střelbu. Na celý záznam se podívejte níže.

Remake Dead Space má konečně stanovené datum. Dočkáme se ho ve verzích pro PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S na začátku roku 2023. Jak se vám remake líbí?