Včera jsme se v prvním gameplay traileru podívali na známou těžební loď USG Ishimura v remaku Dead Space. Současně byly spuštěny předobjednávky a představena také drahá, leč lákavá sběratelská edice.

Když jsme u té ceny, tak i standardní edice pro PlayStation 5 a Xbox Series X/S se bude prodávat za vyšší cenu. Electronic Arts se řadí mezi další společnosti, které zdražují hry z 60 dolarů/eur na 70 dolarů/eur. Digitální Deluxe edice s pěti exkluzivními kosmetickými přídavky (3x Unique Suits a 2x Suit Textures) bude stát 80 dolarů/eur.

V českých obchodech tak můžeme očekávat cenu kolem dvou tisíc korun, zatímco na tuzemském PS Store a Xbox Store svítí 2099 Kč za standardní a 2379 Kč za Deluxe edici. S aktivním předplatným EA Play máte 10% slevu.

A co se týče PC verze, tak Steam a Origin má normální verzi za 60 eur a 70 eur za Deluxe edici.

Sběratelská edice vznikla ve spolupráci s Limited Run Games a pochlubí se kromě hry nositelnou replikou helmy hlavního hrdiny Isaaca Clarka v životní velikosti s funkčním osvětlením. Dále v ní nalezneme soundtrack na CD, litografie s motivem hry, steelbook, 4 mini plakáty, nášivku Ishimura, smaltovaný odznak Marker a deseticentimetrovou kovovou sochu Markera.

To vše bude za 275 dolarů ve verzi pro PC, PS5 i Xbox Series X/S. V přepočtu se bavíme o ceně 6855 Kč. Bohužel je nutné připočítat poštovné 189,50 dolarů (4730 Kč)! Tedy dohromady za sběratelskou edici český hráč zaplatí 11 585 Kč.

Remake Dead Space vyjde 27. 1. 2023 na PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S.