Bylo to dlouhé čekání, při kterém jsme hltali každý záběr z vývoje, ale teď konečně přichází plnohodnotný gameplay trailer, abychom si mohli udělat představu o tom, jaký remake Dead Space skutečně bude.

Sci-fi horor se od začátku ukazuje v dobrém světle. Studio EA Motive nás už dlouho přesvědčuje, že si váží původní hry od Visceral Games, Glena Schofielda a Michaela Condreye z roku 2008. Zároveň si ale vývojáři uvědomují, že některé věci je vhodné předělat.

Tak se pojďme podívat, jak to na těžební lodi USG Ishimura plné nebezpečných necromorfů bude v remaku vypadat. Video najdete úplně nahoře a jak si sami můžete ověřit, autoři přinášejí nejen moderní grafický kabátek, ale také lepší zvuky, více si hrají se světlem, což přispívá atmosféře, stejně tak dbají na brutalitu, lákají na vztahující akci a rozšiřují příběh o vedlejší úkoly s důležitými postavami. O tom jsme psali zde.

CO SE VLASTNĚ STALO?

Hlavním hrdinou je Isaac Clarke, obyčejný technik, který se vydává na opravu lodi USG Ishimura, obrovského plavidla třídy Planet Cracker. Velmi záhy však zjistí, že se stalo něco strašného. Posádka lodi byla vyvražděna a Isaacova milovaná partnerka Nicole se ztratila někde na palubě.

Sám a vyzbrojen pouze svými technickými nástroji a dovednostmi se Isaac snaží rozkrýt hrozivou záhadu ohledně toho, co se stalo na palubě Ishimury. Zároveň doufá, že se mu podaří najít Nicole. Isaac je na lodi uvězněn s nepřátelskými stvůrami zvanými nekromorfové a musí bojovat o přežití – nejen proti stupňujícím se hrůzám na lodi, ale také s vlastním zdravým rozumem, který ho pomalu a jistě opouští.

Remake Dead Space vyjde 27. 1. 2023 na PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S.