Studio Systematic Reaction, tvůrce hry Generation Zero, ohlásilo nový titul Ravenbound, který nás vezme na dobrodružství s prvky roguelite. Vše se bude odehrávat v otevřeném fantasy světě zvaném Ávalt, který je inspirován lidovými pověstmi. Cestovat jím budete moci pěšky nebo na havraních křídlech.

Čekají nás souboje zblízka s mnoha různými příšerami a bytostmi, jako jsou trolové nebo děsiví nemrtví. Podle vývojářů má hlavní roli v potyčkách sehrát taktika. Pouhé útočení nám nemá vůbec stačit, důležité také bude včasně provádět úskoky, k dispozici totiž budeme mít jediný život. Jakmile zemřeme, vrátíme se zase na začátek.

Okolní prostředí se k nám také nemá chovat zrovna přátelsky. Ávalt se totiž neustále mění a s tím se budou pořád objevovat nové překážky a nepřátelé, s nimiž se budeme muset vypořádat. Alespoň bude vždy na nás, vstříc kterému dobrodružství se vydáme a jaký úkol se rozhodneme plnit.

Unikátní mechanikou bude i využívání karet, na kterém má mimochodem záviset i naše přežití. Sestavený balíček nám bude vylepšovat výbavu, zbraně a kouzla. O nové kartičky jej rozšíříme pokaždé, co zemřeme. 

S datem vydání se nám tvůrci zatím nepochlubili, prý to ale bude brzy.