Dny ubíhají a vydání hry Ratchet & Clank Rift Apart pro PlayStation 5 se blíží. Po představení zbraní a nové hrdinky přichází na řadu průzkum zaměřený na planety, které v tomto akčním dobrodružství navštívíme.

Jak už delší dobu víme, Ratchet & Clank Rift Apart se zaměřuje na cestování po různých planetách. Vývojáři z Insomniac Games se rozhodli ke starším místům z předchozích dílů série zařadit úplně nové planety. Díky ultrarychlému SSD disku konzole PS5 bude přesun mezi planetami a jejich alternativními verzemi téměř okamžitý. To udrží rychlost hry a velmi často i nepřetržitou akci.

Těšit se můžete například na metropoli Nefarious City, průmyslový a špinavý Monoloth nebo divočinu se zvířaty v Sargasso.

„Během dobrodružství navštívíte nové planety, nové verze starých planet a alternativní verze starých i nových planet z jiné dimenze,“ říká Zurkon Junior v traileru, který má české titulky.

Přečtěte si také: Ratchet & Clank: Rift Apart se blíží zážitku nové generace

Po vzoru jiných exkluzivit PlayStationu bude Ratchet & Clank Rift Apart přístupnější. Vývojáři připravili rozsáhlý seznam možností, které umožní hráčům si nastavit hru podle svého. Například budete moci snížit rychlost hry o 70, 50 nebo 30 procent, stejně tak budou k dispozici čtyři úrovně obtížnosti. Rookie Recruit je určena pro začátečníky, Rebel Agent pro zkušenější hráče, Resistance Leader nabídne větší výzvu a Renegade Legend přinese nejbrutálnější protivníky. Nebude chybět ani možnost vypnout výukové rady, upravit zvuk a ovládání, případně si vybrat velikost titulků.

Ratchet & Clank Rift Apart vyjde 11. 6. letošního roku exkluzivně pro PlayStation 5 s českými titulky.