Dobré ráno. Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do školy/práce nebo kdykoli jindy naši pravidelnou rubriku Stručně. Každé všední ráno v 5:30 (ve výjimečných případech později) vám přineseme to nejzajímavější z herního světa.

- Už dnes nás čeká druhé velké odhalení od PlatinumGames. Japonské studio po titulu The Wonderful 101: Remastered odhalí druhý ze svých čtyř chystaných projektů. O odhalení této hry se postará magazín Famitsu.

- PlayStation spustil oficiální účet na TikToku a otevřel se mladým hráčům. V rámci krátkých videí bude společnost propagovanou svou značku a hry pro PS4 a PS5.

- Kontroverzní zbraň Smart Pistol MK6 z Titanfallu 2 by se mohla objevit v Apex Legends. Nasvědčují tomu zdrojové soubory, jak upozornil uživatel Twitteru s přezdívkou That1MinningGuy. Bude v battle royale akci dostupná pistole s automatickým zaměřováním cíle?

- Mezitím studio Respawn opustil zakládající člen Drew McCoy, který byl s týmem již v Infinity Ward při vývoji Call of Duty 4: Modern Warfare. McCoy byl hlavním producentem původního Titanfallu a vedoucím producentem Titanfallu 2. U Apex Legends zastával pozici výkonného producenta a dohlížel na směr a vývoj hry. Na začátku minulého roku opustila firmu i Christina Sanchez, připojila se k Sony Santa Monica, kde vzniklo God of War.

- Vývojový tým kolem Rainbow Six Siege si přeje, aby se jednou z jejich kooperativní střílečky stal free-to-play titul. Prohlásil to Leroy Athanassoff s tím, že rozhodnutí je na Ubisoftu. Současně dodal, že Siege na tento přechod není ještě připraven.

- Fanoušci Nioh 2 se mohou podívat na nové gameplay záběry ze singleplayeru i multiplayeru. Jak se vám líbí nadcházející samurajské akční RPG? 28. 2. bude na PS4 dostupné časově omezené demo.

- Ubisoft se omlouvá za odklad velké aktualizace pro Ghost Recon: Breakpoint, která měla vyjít tento měsíc. Vývojáři na updatu, který přidá nový režim a třídu, pracují.

- Capcom potvrdil demoverzi pro remake Resident Evil 3 v rámci twitterového příspěvku, v něm napsal, že je demo na cestě. Na více informací si musíme počkat.

- Xbox One se naučil novou funkci, kterou komunita už dlouho požadovala. Stisknutím tlačítka X vysune konzole disk z mechaniky. Microsoftu implementace této funkce trvala téměř sedm let - Xbox 360 ji měl a PS4 ji má také. Funkce pro Xbox One by měla být součástí nadcházející aktualizace.

- V Minecraftu se všichni zájemci mohou podívat do Bradavic, dostupný je Minecraft School of Witchcraft and Wizardry, který čtyři roky tvořil malý tým studentů.

- Po roce od spuštění předběžného přístupu se Subnautica: Below Zero dočkala nového obsahu. Update zahrnuje nové stvoření, environmentální efekty a obrovskou potopenou loď. Nebezpečný vrak můžete prozkoumat.

- Dnes vychází druhé DLC pro Code Vein, jeho součástí jsou bossové, zbytky paměti, nové zbraně i další položky pro customizaci.

- Yakuza: Like a Dragon brzy obdrží první dodateční balíček a New Game Plus mód společně s novou úrovní obtížnosti.

- V Dreams stihl šikovný hráč vytvořit i The Simpsons Hit & Run. Sami vývojáři ze studia Media Molecule netuší, jaké jsou možnosti jejich hry. Dle svých slov jsou každý den překvapeni, co komunita dokáže s dostupnými nástroji vytvářet. Třeba nedávný Crach Bandicoot.