Tento zajímavý indie kousek, ve kterém máte možnost zaslechnou hlasy slavných herců jako je James McAvoy, Daisy Ridley a Willem Dafoe, se poprvé představil v roce 2019. Psychologický thriller Twelve Minutes společně se svojí komorní atmosférou a dvanáctiminutovou časovou smyčkou dokázal zaujmout nejednoho hráče. Není tedy divu, že titul je velmi očekávaný. Navíc když ještě došlo k odkladu, který hru z loňského roku přesunul na ten letošní.

Pokud vás Twelve Minutes zaujalo, máte skvělou možnost se podívat na šest minut nových herních záběrů, které jsou navíc doplněny o komentář samotného autora Luise Antonia.

Přečtěte si také: Co se stane během 12 minut, zjistíme až v roce 2021

V případě, že jste o Twelve Minutes ještě neslyšeli, tak se jedná o hru, ve které se ocitnete ve 12minutové časové smyčce. Zahrajete si za manžela žijícího se svojí těhotnou ženou. Vaším úkolem je udělat vše, co bude ve vašich silách, abyste smyčku přerušili a vyvázli z ní spolu se svou ženou, živí a zdraví. Vaše žena je totiž policejním detektivem obviněna z vraždy vlastního otce a detektiv se při pokusu o zatčení nebojí jít přes mrtvoly.

„Chtěl jsem prozkoumat tuto myšlenku nahromaděných znalostí,“ vysvětluje Luis Antonio v průběhu videa. „Když zopakujete okamžik, který jste dříve žili, a víte, co se stane, je to zajímavé z herního hlediska?“ 

V průběhu hraní narazíte na různé způsoby, kterými se budete moci pokusit celou časovou smyčku vyřešit. Můžete se například pokusit svou ženu přesvědčit o tom, že víte, co se stane. Předpovíte, co uvaří k večeři, jaké písničky budou hrát v rádiu či jaký dárek je schovaný v šuplíku v ložnici. Uvěří vám a dostanete se tak z této pekelné smyčky nebo opět dojde na její zatčení?

I když se vám to nepovede, nemá cenu plakat nad rozlitým mlékem, jelikož každých dvanáct minut, které si prožijete, vám odhalí detaily, kterých jste si do té doby nevšimli, což vás posune o kousek blíže ke šťastnému konci.

Přečtěte si také: Upoutávka na thriller Cold Road připomíná slavnou Spielbergovu prvotinu

Takhle to ale původně vůbec být nemělo, hra měla ze začátku znázorňovat 24hodinovou smyčku, která by zahrnovala celé město. Dle Antonia by tohle ale bylo až moc komplexní a bylo by mnohem těžší pochopit následky svých činů.

„Začal jsem tedy věci zmenšovat, zjednodušovat, což vlastně dělá hru zajímavější, protože na to, co se snažíte udělat, existuje opravdu rychlá zpětná vazba. Pomalu se z toho stávala tato intimní zkušenost s manželem a manželkou a vetřelcem. Ale zpočátku jsem netušil, co to bude,“ řekl vývojář hry Luis Antonio.

Twelve Minutes by mělo vyjít v průběhu letošního roku, a to na PC, Xbox One a Xbox Series X/S.