Novou generaci konzolí by měl odstartovat Microsoft. Xbox Series X má vyjít během prvního týdne v listopadu/novembri, zatímco konkurenční PlayStation 5 mezi 13. až 20. listopadem. Alespoň takové informace se dozvěděl server VGC od svých zdrojů. Konkrétně šlo o zaměstnance maloobchodů a vývojáře.

Americká společnost už dříve prohlásila, že Xbox Series X uvede na trh v listopadu. Sony nadále drží nad měsícem pomyslnou pokličku a uvádí akorát vánoční sezónu 2020, což bývá většinou právě od listopadu do konce roku.

Stále ovšem není jisté, zda PS5 bude ve stejný den dostupná po celém světě. U PS4 zvolila Sony postupné vydávání. Od 15. 11. 2013 byla konzole dostupná ve Spojených státech amerických, od 29. téhož měsíce v Evropě a až 22. 2. 2014 v Japonsku. Vydání PlayStationu 5 může záviset na situaci související s koronarivem. Jeho šíření může způsobit zpoždění dodávek napříč kontinenty, což může být důvod, proč se Sony i Microsoft zdráhají uvést přesné termíny - stejně tak prodejní cenu. Výroba obou konzolí je ale v plném proudu.

Přečtěte si také: V Ratchet & Clank: Rift Apart na PS5 si vyberete mezi rozlišením a snímky

Několik maloobchodních zdrojů uvedlo, že vydání PS5 v polovině listopadu odpovídá jejich očekávání. Konzole by vyšla včas, aby si na ní hráči mohli zahrát největší hity roku jako Call of Duty: Black Ops Cold War (13. 11.), Cyberpunk 2077 (19. 11.), Assassin’s Creed: Valhalla (17. 11.) nebo Destiny 2: Beyond Light (10. 11.).

Včera Sony začala hráčům nabízet předběžnou registraci k předobjednávce PlayStationu 5. Ovšem nabídka je dostupná pouze pro hráče z USA. Japonská společnost současně varovala, že PS5 se bude prodávat v omezeném množství.