Společnost Sony právě odložila jednu z PlayStation 5 exkluzivit. Destruction AllStars nevyjde současně s konzolí nové generace, ale až v únoru/februári nadcházejícího roku. Zajímavé ovšem je, že titul Destruction AllStars bude v den vydání dostupný zdarma pro předplatitele PS Plus, a to po dobu dvou měsíců bez dalších nákladů.

V současné době nevíme, jak to Sony přesně myslí. Může nastat scénář, že hra bude zdarma pro PS Plus pouze po dobu avizovaných dvou měsíců. Kdo bude chtít poté pokračovat v hraní, bude si muset Destruction AllStars koupit. Čekáme na vyjasnění od Sony. Zmateni jsou i hráči. Ti předpokládají, že půjde o standardní PS Plus hru, tedy, že si ji přidají do knihovny a budou ji moci hrát kdykoliv za předpokladu aktivního členství.

Celkově je to zajímavé rozhodnutí. Destruction AllStars je totiž online hra pro více hráčů, což znamená, že předplatné PS Plus bylo stejně vyžadováno. Sony odklad vysvětluje tím, že chce, aby si hru vyzkoušelo velké množství hráčů. Je jasné, že v únoru/februári bude mít PlayStation 5 více hráčů. Mimo jiné se začátkem roku 2021 očekává další várka konzolí pro ty, na které se nedostalo na premiéru 19. 11 2020.

Zároveň vývojáři potřebují více času na zdokonalení herních mechanik této rychlé destruktivní show. Tým se omlouvá za zpoždění a láká na další detaily o hře a nový trailer. Vše uvidíme už příští týden.

Přečtěte si také: Aktualizace pro PlayStation 5 řeší stabilitu systému a vylepšuje nápovědu

Pokud jste si hru předobjednali prostřednictvím PlayStation Store, PlayStation.com nebo v maloobchodě, tak vám budou vráceny peníze. Na PS Store hra stála 2199 Kč, respektive 79,99 euro na slovenské verzi digitálního obchodu.

Destruction AllStars vytváří studio Lucid Games, jde o tým složený z bývalých tvůrců Metropolis Street Racer a Project Gotham Racing. Lucid Games mají na kontě například Geometry Wars 3: Dimensions, ovšem dnes studio zaměstnává i klíčové lidi, kteří pracovali na Wipeout.

POPIS HRY

Střetnutí hvězd a aut. Ovládni naleštěný celosvětový fenomén Destruction AllStars – velkolepý prvotřídní sport pro nebezpečí milující řidiče!

Ovládni umění strhujícího automobilového boje, trénuj dokonalé načasování, taktiku i dovednosti nutné k působení co největších škod v životem pulzujících arénách po celém světě.

Pusť se do likvidace zpoza volantu nebo se do arény vrhni po svých a pomocí strhujících parkourových triků se vyhýbej útokům a přebírej cizí vozidla nebo pomocí svých schopností zatoč s masakrem blížících se vozidel.

Přečtěte si také: Marvel's Spider-Man: Miles Morales s českými titulky

Zanech ve svých stopách zkázu a dodávej energii svému revolučnímu vozidlu vybavenému řadou speciálních schopností.

Plejáda 16 největších hvězd Destruction AllStars je nažhavená vrhnout se ve jménu zábavy a destrukce do hry. Tak se připrav na strhující, výbušné a nepředvídatelné souboje plné neutuchající akce a probojuj se až na trůn pro šampiona globální federace destrukce.

Právě teď nastal čas útěků, útoků, bourání a třískání. Na viděnou v aréně.

Vlastnosti PS5 verze hry

Ohromující grafika: Vypadala už někdy totální destrukce takhle dobře? Okus na vlastní kůži globální fenomén automobilového boje ve svěžím dynamickém rozlišení 4K.

Rychlé nahrávání: Zkáza na nikoho nečeká! Vyber si hvězdu AllStars a vrhni se plnou rychlostí do akce díky takřka okamžitému nahrávání z ultra rychlého disku SSD konzole PS5. 

Adaptivní spouště: Prožij jízdu na vlastní prsty! Díky adaptivním spouštím bezdrátového ovladače DualSense okusíš jedinečnou odezvu každého vozidla ve hře.

Haptická odezva: Prásk! Díky duálním pohonům bezdrátového ovladače DualSense™, které pomocí působivé smyslové odezvy dokážou navodit pocit děje odehrávajícího se ve hře, pocítíš všechny nárazy a rány na vlastní kůži.

Tempest 3D AudioTech v kompatibilních sluchátkách: Přesně takhle to má znít, když to plnou parou narveš do soupeře! Díky technologii Tempest 3D AudioTech si vychutnáš strhující stadiónovou atmosféru v plných 360 stupních.