Inženýři Sony pro PlayStation 5 připravili další aktualizaci. Ta s označením 24.03-09.20.00 má 1,187 GB a zlepšuje výkon a stabilitu systémového softwaru, vylepšuje viditelnost zpráv a rozšiřuje nápovědu.

Dosud mohli nápovědu ve svých hrách vytvářet pouze vývojáři. Nyní mohou i samotní uživatelé. Komunitní nápovědy jsou automaticky generovány z videí z podporovaných her nahraných jinými hráči. Díky tomu se funkce stává užitečnější.

Každý dospělý uživatel může takové komunitní nápovědy vytvářet u podporovaných her. Stačí v nastavení konzole povolit automatické nahrávání: Nastavení > Snímky a vysílání > Snímky > Automatické snímání > Komunitní Herní nápověda a vyberte možnost Zapojit se. Pak už se o vše postará PS5. Samozřejmě musíte být připojeni k internetu.

Jak vidno, Sony chce hry bez větších překážek, které dokáže dokončit každý. To jde ruku v ruce s nedávno vylepšenou funkcí Share Screen. Hráči mohou používat ukazatele a reakce emoji k interakci s hrou hostitele. Diváci mohou pohybovat kurzory, kreslit čáry nebo vybírat emoji. Tím mohou hostiteli relace například pomoct s vyřešením hádanky, porazit bosse nebo něco najít.

Pokud využíváte hraní přes Remote Play, tak nově můžete hlášku skrýt: Nastavení > Systém > Apliakce Remote Play a zapněte možnost Skrýt stav připojení aplikace Remote Play.