Zdá se, že v Rockstar Games si neužijí klidu ani v průběhu vánočních svátků. Jak totiž informovalo vícero zpravodajů napříč sociální sítí X, studiu patrně unikl zdrojový kód ke hře Grand Theft Auto V. Čerstvý leak toho údajně zahrnuje víc.

Zdrojový kód GTA V, prý kompletní, se měl objevit na blíže nespecifikovaném Discord serveru. Internetem také koluje snímek obrazovky zachycující soubory, který má dokládat pravost. Mnozí spekulují, že pokud se tvrzení ukážou jako pravdivá, teoreticky se může Rockstar Games potýkat s nárůstem aktivity cheaterů v GTA Online.

Podle známého insidera vystupujícího pod jménem Tez2 však situace až tak závažná není – uniklé soubory prý pocházejí z hackerského útoku v září roku 2022, kdy se na internet dostalo především extrémní množství detailů ke GTA VI, včetně dlouhých záběrů z testovací verze. Jak v Rockstar Games, tak i v Take-Two si už mají být delší dobu dobře vědomi toho, že data někde kolují.

V souvislosti s aktuálním únikem se objevují také zmínky o pokračování akční hry Bully (vydané v roce 2006), která se odehrávala ve školním prostředí. Nic víc kromě toho, že je ve složkách soubor referující na „Bully 2“, se ale pravděpodobně ven nedostalo.

Rozhodně tedy nic automaticky nenasvědčuje plánům Rockstar Games titul někdy v budoucnu vydat. Na druhou stranu, ještě začátkem loňského roku se objevovaly náznaky toho, že v Rockstaru s Bully definitivně neskončili.

Informátoři na X také píší o nálezu předběžné verze mapy Grand Theft Auto V anebo skriptu, který potvrzuje, že se nadcházející Grand Theft Auto VI mělo kódově jmenovat „Project Americas“.

Zprávy o údajném úniku přichází nedlouho poté, co byl Arion Kurtaj, hacker stojící za zmíněným masivním útokem na Rockstar Games v září 2022, umístěn do léčebny.