V letošním roce se série MechWarrior vrátí ke kořenům na PC, PlayStationu 5 a Xboxu Series X/S. Ve studiu Piranha Games navážou na úspěšný pátý díl s podtitulem Mercenaries a přinesou hráčům novou kampaň s lineárním příběhem klanu Smoke Jaguar v roce 3050 během konfliktu známého jako Invaze klanů.

Navzdory stejnému názvu půjde o samostatnou hru, která pochopitelně staví na pevných základech MechWarrior 5: Mercenaries a vylepšuje je. Velkým rozdílem je důraz na příběhovou kampaň pro jednoho hráče a kooperativní multiplayer až pro pět hráčů.

Kampaň se skládá z příběhově založených misí, které jsou pečlivě strukturovány tak, aby sledovaly příběh a stavěly hráče do různých situací v roli nadějného mladého pilota obřího mecha. Právě jste absolvovali intenzivní výcvik na Huntress, domovské planetě klanu Smoke Jaguar, a přesto se stanete důležitým členem pětičlenného oddílu Star a ocitnete se uprostřed velké války a masivní invaze, která je klíčová pro universum BattleTech. Chybět nebudou ani osobní konflikty.

Rozsáhlá kampaň se odehrává na mnoha planetách s rozmanitými biomy na pečlivě vytvořených mapách a s misemi se strhující hratelností a složitými boji. K dispozici budete mít různé mechy, které lze upravovat a vybavit je nejmodernějšími technologiemi a zbraněmi. Vývojáři slibují dynamický herní zážitek s originálním bojovým systémem a mimořádnou vizuální stránkou díky Unreal Enginu 5. Výbava od Epic Games má umožnit svět plný ohromujících detailů prostředí a propracované destrukce.

Dnes se můžeme podívat na minutový gameplay sestřih zaměřený na pět pilotů klanu Smoke Jaguar, kteří se mobilizují, aby pomohli svým kolegům z klanu při rozsáhlé invazi.