Nedávno nám společnost Rockstar Games oznámila, že první trailer nového a napjatě očekávaného GTA uvidíme někdy během prosince/decembra. A teď už to víme s jistotou. Na Twitteru se objevil prostý obrázek, jehož prostřednictvím Rockstar oznámil, že trailer uvidíme příští úterý, 5. prosince/decembra 2023, v 15:00 našeho času. Takže se dá říct, že nám upoutávku asi nejočekávanější hry současnosti přinese Mikuláš.

I když je to víc než samotné logo Rockstaru v červené barvě, které před několika lety předcházelo odhalení Red Dead Redemption 2, stále toho moc v ruce nemáme. Pořád s jistotou nevíme, jak se hra bude přesně jmenovat, ani co nám nabídne. Obrázku ale dominují hřejivé barvy západu slunce a ty palmy po okrajích nelze dost dobře přehlédnout. Takže minimálně zasazení do Vice City nebo do jiné alternativní verze Miami je zdá se zaručené.

Pokud náhodou v dalších dnech nedojde k nějakému úniku, do úterý můžeme všichni čile spekulovat o tom, co nám první trailer nového Grand Theft Auto nabídne. PC hráči by se každopádně měli preventivně připravit na to, že Rockstar bude ohledně PC verze tradičně dělat divadlo. Šance, že bude jedna z nejrozsáhlejších a nejvlivnějších herních společností na světě podobně jako v předchozích 20 letech minimálně několik měsíců předstírat, že nedokáže vyvíjet hry na tři největší platformy naráz, je bohužel dost velká. Ale třeba si vedení Rockstar Games konečně uvědomilo, že už není rok 2005. Uvidíme v úterý.