Společnost THQ Nordic přináší první obrázky, které doprovázejí nedávné oficiální oznámení remaku prvního dílu série Gothic. Původní díl nedávno oslavil 20 let od vydání.

Předělávka legendárního RPG z roku 2001 vzniká ve španělském studiu Alkimia Interactive, které loni v létě zahájilo provoz v Barceloně s cílem vytvářet vysoce kvalitní a ambiciózní RPG hry.

Přečtěte si také: Vývoj plnohodnotného remaku Gothicu je v plném proudu

Gothic se má dočkat plnohodnotného remaku, který si zahrajeme na počítačích a konzolích nové generace. Tvůrci chtějí zachovat věrnost originálu, zmodernizovat bojový systém a nabídnout příběh bezejmenného hrdiny, jenž musí přežít ve světě divokých zvířat, tvorů a odsouzených s nebezpečnou pověstí. Sám byl doživotně odsouzen. Dokážete mu pomoct?

Bohužel, datum vydání stále neznáme. Spokojit se musíme s několika obrázky, které ukazují hrdinu a prostředí.

Co ale víme, tak je polský dabing. O české lokalizaci zatím nepadlo ani slovo.

Na konci předloňského roku THQ Nordic nabídla hratelný prototyp remaku prvního dílu série Gothic. Ukázka na počítačích hráče nadchla a společnost slíbila, že vznikne plnohodnotná předělávka. Minulý týden bylo oznámeno, že remake Gothicu má na starost studio Alkimia Interactive.

„Jsme připraveni na výzvu. Chceme vytvořit plnohodnotný remake Gothicu, který zůstane věrný původní verzi, ale nabídne atmosféru herního světa ve zcela nové kvalitě a se zlepšenými herními mechanismy,“ vzkázal v roce 2020 fanouškům Reinhard Pollice z THQ Nordic.

Přečtěte si také: Hral som Gothic Playable Teaser a nie som sklamaný

OBRÁZKY Z  Gothic Playable Teaser