Kde se vzalo, tu se vzalo, video s gameplay záběry z velmi rané vývojové verze nového dílu Need for Speed. Po nic neříkajícím teaseru se můžeme podívat, jak si v Criterion Games představují nakopnutí kdysi slavných arkádových závodů.

Z videa si můžeme udělat obrázek o základní představě hratelnosti, která připomíná Burnout Paradise. To není náhoda, tyhle akční závody mělo na starost stejné studio. V ukázce tak nechybí bláznivé skoky a šílené driftování. Zbytek tvoří dočasné makety s absencí vizuálních efektů, nasvícení a destrukce.

Není úplně jisté, kde se video vzalo. Na YouTube ho nahrál uživatel BlackPanthaa a spekuluje se, že za únikem stojí některý z vývojářů. Další možností je, že jde o plánovaný „únik“, aby tvůrci získali zpětnou vazbu. S největší pravděpodobností nejde o podvrh. Nahrávka je pořízena z verze datované k 6. 5. letošního roku.

Každopádně, NFS má vyjít v příštím roce a má nastartovat novou generaci série. Ghost Games, kteří se starali o NFS od roku 2013 (Rivals, reboot NFS z roku 2015, Payback a Heat), se stali inženýrským centrem a byli přejmenováni na EA Gothenburg. Mají vyvinout technologie, jež využijí všechny týmy Electronic Arts. Nejspíš se podílejí na nové verzi Frostbite enginu.

Criterion Games mají za sebou nejen Burnout Paradise, vytvořili také reboot Need for Speed: Hot Pursuit v roce 2010 a o dva roky později předělali i NFS: Most Wanted. Od té doby bylo studio v pozadí (pomáhalo se Star Wars: Battlefront a vytvořilo i jeho VR verzi) a odešlo spoustu schopných lidí, včetně zakladatelů Alexe Warda a Fiony Sperry. Přesto EA ale Criterionu věří. Jinou možnost ani nemá - NFS už delší dobu ujíždí vlak a na konkurenci v podobě Forzy Horizon dost ztrácí.