Vypadá to, že milovníky aut a závodů letos čeká zajímavý rok. Za měsíc vychází NASCAR Heat 5, své místo bude později hájit DiRT 5 a nyní víme, že během letošního léta přijede i třetí díl Project CARS.

Že studio Slightly Mad pracuje na Project CARS 3 víme už delší dobu, ovšem až nyní došlo k plnohodnotnému oznámení včetně traileru.

S prvními - a zatím jedinými informacemi - o hře přišel web GamesRadar. Ten mluví o tom, že třetí díl série staví na těch dvou předešlých. Čekat nás má kariérní režim, v němž máme okusit ty nejzajímavější auta a tratě, které hra nabízí. Chybět nemá ani kosmetická úprava vozu o nové vzory a barvy.

Novinkou má také údajně být režim Rivals nabízející asynchronní multiplayer, v němž se bude moci účastnit denních, týdenních a měsíčních eventů proti duchům ostatních hráčů.

Z dalších novinek jsou vypsány dvě nové tratě (neonem zalité ulice Šanghaje a Interlagos v Sao Paulu, který hostí Velkou cenu Brazílie v F1), nové post-processingové efekty, motion blur, efekty kolize a úpravy v hratelnosti k vylepšení realizmu. Zajímavé také je, že cílem autorů je, aby hra na všech platformách běžela na 60 snímků za sekundu.

Těmi platformami jsou přitom PC, PS4 a Xbox One. Z předčasně vypuštěného (?) traileru výše také víme, že hra dorazí během letošního léta. A proč „předčasně vypuštěného” s otazníkem? Protože informace o hře se objevily naprosto nečekaně a pouze na youtubovém kanále PlayStationu a v článcích GamesRadaru. Kromě toho neexistuje žádná tisková zpráva, žádný oficiální web, nic.

Je ale téměř jisté, že skutečné oficiální oznámení je na spadnutí. Už jenom proto, že například na Steamu aktuálně probíhá masivní sleva pro Project CARS 2.

Očekáváme tedy, že se první oficiální informace začnou objevovat brzy. Do té doby si musíme vystačit se samotným trailerem, několika informacemi výše a tím, že hra vyjde během letošního léta pro PC, PS4 a Xbox One. Verze pro PS5 a Xbox Series X nemají být zatím v plánu. Vývojáři se soustředí na PC, PS4 a Xbox One, kde je největší základna hráčů.

Na úplný závěr si ještě připomeňme, že koncem minulého roku britská společnost Codemasters koupila Slightly Mad Studios za 30 milionů dolarů (25 milionů v hotovosti a 5 milionů v akciích). Slightly Mad v minulosti pracovali například na Need for Speed: Shift. Nyní připravují dnes oznámený Project Cars 3 a také Fast & Furious Crossroads - arkádové závody podle hollywoodského filmu Rychle a zběsile.