Focus Entertainment zve hráče, aby se blíže seznámili s nadcházejícími hrami Warhammer 40K: Space Marine 2 a Banishers: Ghosts of New Eden. Z obou titulů zveřejnila společnost prodloužené ukázky z hraní.

Banishers: Ghosts of New Eden je akční RPG od francouzského studia DON’T NOD, které vytvořilo například Vampyr a Life is Strange. Oba projekty vývojářů jsou v novince citelné, ovšem kvalita má být lepší. Také z videa hra vypadá lákavě.

Připomeňme si, o čem vlastně je. Banishers: Ghosts of New Eden vás zavede do fiktivního světa New Eden. Píše se rok 1965 a Antea Duarte a Red mac Raith jsou milenci a Banisheři, lovci duchů, kteří se zavázali chránit živé před hrozbou přežívajících duchů a přízraků. Po katastrofální poslední misi je Antea smrtelně zraněna a stává se jedním z duchů, které nenávidí. Ve strašidelné divočině Severní Ameriky pár zoufale hledá způsob, jak osvobodit Anteu z jejího prokletí.

„Ponořte se do překrásného, intimního a působivého příběhu dvou osudových milenců. Jako Banisheři vstupte do života komunit země New Eden a řešte strašidelné případy v mystickém světě, bohatého na tradice, který je sužován nadpřirozenými tvory a starověkými tajemstvími. Využijte svůj důvtip nebo kombinujte Anteiny duchovní síly a Redův arzenál s cílem porazit a zapudit duše trýznící vše živé,“ láká tisková zpráva.

Banishers: Ghosts of New Eden vyjde 7. 11. letošního roku na PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S.

Warhammer 40K: Space Marine 2 je akce z pohledu třetí osoby, která mi připomíná Gears of War. Vžijete se do vesmírného mariňáka a užijete si jeho smrtící schopnosti a arzenál ničivých zbraní, abyste zlikvidovali neúprosné hordy Tyranidů. Rozhodně zaujmou zbraně, včetně bolterů, řetězového meče nebo brokovnice. Když budete mít vetřelce příliš blízko, budou se hodit pancéřové pěsti a silné kopy.

Příběhovou kampaň budete moci hrát sami, stejně tak v kooperaci s jiným hráčem. Neoficiálně se mluví o multiplayerových bojích proti jiným hráčům i nepřátelům ovládaných umělou inteligencí, tedy o PvP a PvE.

Hru připravuje studio Saber Interactive na svém interním enginu, jenž pohání také World War Z.

Warhammer 40K: Space Marine 2 se dočkáme na konci letošního roku ve verzích pro PlayStation 5 a Xbox Series X/S.