Oblíbenou budovatelskou a manažerskou top down simulaci Prison Architect čeká rozšíření Gangs, které do správy věznice přináší další úroveň chaosu. Tentokrát na vás čeká válka gangů, musíte jim ve věznici ukázat, kdo je tady pánem a prosazovat přísný kodex chování mezi vězni. Cílem je udělat z členů gangu hodnotné členy společnosti.

„Gangy budou vznikat a růst v celém vašem zařízení, přičemž každá skupina bude mít svou vlastní osobnost a pověst. Výsledkem je, že vězni s určitými vlastnostmi budou přirozeně přitahováni k určitým gangům. Provádějte inventuru své populace měřením ‚teploty‘ ve věznici, která se bude zvyšovat (čtěte: bude nebezpečnější) s tím, jak budou gangy růst a napínat své síly,“ varuje tisková zpráva.

Pozor si musíte dávat na křivé dozorce, protože se mohou pokusit propašovat kontraband nebo přijmout úplatky od vůdců gangů.

„Gangy přinášejí celou řadu kreativních výzev, které musí dozorci překonávat. Ačkoli to zní hrozivě, DLC přináší zábavu a odlehčenou atmosféru,“ říká Gaz Wright, šéf vývoje hry Prison Architect v Double Eleven.

„Navrhli jsme polepšovací prvky tak, aby působily autenticky, a zároveň jsme dozorcům poskytli chytré možnosti, jak se vypořádat s gangy a zvýšit spokojenost dalších vězňů. Gangy rozšiřují manažerskou hratelnost hry Prison Architect a přidávají příjemné nové mechanismy, čímž hráčům nabízejí plnější a zábavnější herní zážitek.“

Rozšíření Gangs pro Prison Architect vyjde už 14. 6. letošního roku, prodávat se bude za 6 eur (cca 150 Kč) a dostupné bude pro PC, PlayStation 4, Xbox One i Nintendo Switch.

MÍSTO VĚZENÍ VESMÍRNÁ LOĎ

Původní autoři Prison Architectu mění vězení za vesmírnou loď a ve studiu Introversion Software chystají strategii The Last Starship. Vydání v předběžném přístupu pro PC (přes Steam) je naplánováno na konec letošního roku.

„Představujeme rozbitou, nedokončenou a chybami naplněnou alfu hry The Last Starship. Vyberte si trup lodi, vybavte ji motory, podporou života, senzory a kolejnicovými děly a vydejte se na galaktické dobrodružství.“

Už to naznačila tisková zpráva. Začnete s prázdným trupem hvězdné lodi. Musíte ji vybavit vším potřebným a vydat se do galaxie, kde svůj koncept otestujete v řadě procedurálně generovaných misí. Může to být rozsáhlá těžební operace na asteroidech, záchrana civilistů z transportu s kritickou poruchou motoru nebo postavíte armádu a utkáte se s piráty, kteří sužují galaxii.

Hra je zatím dostupná v uzavřeném testu na Steamu.

Dodejme, že Paradox Interactive koupil Prison Architect od Introversion v roce 2019, od té doby autoři nepracovali na žádném DLC. Místo toho se snažili několik let vytvořit něco souvisejícího s vesmírem. Postupně se pochlubili různými prototypy, ale žádný se neuchytil, většina prototypů byla prodána a peníze šly charitě.