Pohodlně se usaďte a vychutnejte si naši pravidelnou rubriku Stručně. Každý všední den vám přinášíme to nejzajímavější z herního světa.

- Prince of Persia 6 zatím nebude. Registrace domény princeofpersia6.com nebyla provedena Ubisoftem, ale nějakou jinou firmou, která se ji snaží nyní prodat. Škoda.

- Respawn Entertainment otevírají ve Vancouveru nové studio, které se bude věnovat výhradně bezplatné battle royale akci Apex Legends. Původní tým sídlí v Kalifornii.

- Na PlayStation 4 a Xbox One byla potvrzena plošinovka New Super Lucky’s Tale. Vývojáři mezitím pracují na Nintendo Switch verzi, kterou chtějí vydat v červnu 2019. Většina obchodů u PS4 a Xbox One verzích uvádí 3. 7. Toto datum ale není potvrzeno.

- Tým Mojang, který má pobočky ve Švédsku, USA, Japonsku, Kanadě a Velké Británii, byl přejmenován na Mojang Studios. Vývojáři Minecraftu si dle svých slov hrají s nápady pro nové hry, ale nadále se věnují Minecraftu a Minecraftu Dungeons.

- Bezplatné DLC s UEFA Euro 2020 pro eFootball PES 2020 vyjde 4. 6. prostřednictvím Data Packu 7.0, oznámilo Konami. Balíček zahrne všech 55 národních týmů, oficiální turnajový režim UEFA Euro 2020, stadiony Wembley a Saint Petersburg nebo oficiální fotbalový míč.

- Ghost of Tsushima na disku zabere nejméně 50 GB. To je polovina místa, které vyžaduje The Last of Us Part II. Days Gone mělo 43,14 GB a dnes má 67 GB.

- Dnes v 18 hodin bude oficiálně představena Mafia Trilogy, včetně remaku legendárního prvního dílu. Současně se dozvíme, zda bude mít hra český dabing.

- CD Projekt RED na počest pátého výročí filmu Mad Max: Fury Road (Šílený Max: Zběsilá cesta) ukázalo vůz Reaver z Cyberpunku 2077. Jde o upravený automobil Quadra Type-66 pro gang Wraith, který má téměř 1000 koňských sil. Doufám, že se v něm budeme moci svést.

- Problematický vývoj System Shocku 3 pravděpodobně zachrání Tencent. Čínská společnost nově vlastní internetové domény pro System Shock 3 a System Shock 4. Studio OtherSide Entertainment v loni hledalo investory. Překvapivá je doména pro čtvrtý díl.

- Kingdom Hearts: Dark Road pro iOS a Android během letošního jara nevyjde, Square Enix titul odložili bez konkrétního data. Je to z důvodu současných podmínek.

- DayZ po uvedení v Xbox Game Passu získal stovky tisíc nových hráčů. Díky tomu je survival od českého studia Bohemia Interactive jedním z nejpopulárnějších titulů v předplatném.

- Za pouhé dvě hodiny se podařilo jednomu člověku v Dreams vytvořit scénu z prezentace Unreal Enginu 5.