Multiplayerová survival a crafting hra Palworld, které se přezdívá pokémoni se zbraněmi, má stanovené datum vydání. V předběžném přístupu pro PC, Xbox Series X/S a Xbox One bude dostupná od 19. 1. letošního roku. Dokonce bude v nabídce předplatného Game Pass pro počítače a konzole.

Palworld vás zve do kouzelného a rozsáhlého světa obývaného tajemnými bytostmi Pal. Během svých dobrodružství se s těmito stvořeními setkáte, budete je chytat, chovat, trénovat a prodávat. Každý Pal má speciální dovednosti. Někteří umí létat, jiní kupříkladu používat zbraně. V galerii můžete vidět mj. Pala, který připomíná roztomilou opičku a v ruce drží samopal.

Co se světa týče, ten zahrne mnoho dungeonů k prozkoumání. Najdete tady pláně, pouště, zasněžené hory a sopky. Nouze nebude ani o dungeony se skrytými poklady a speciálními kamarády. Nenechte se ale zmást, jsou tady také nepřátelské frakce a bossové, včetně obřích pavouků. Naštěstí budete mít k dispozici všelijaké zbraně. Od tradičních jako jsou luky a meče až po moderní v podobě útočných pušek a raketometů.

Přitom všem byste neměli opomenout na budování základny, vaření a zemědělství. I tady vám mohou pomoci vaši Palové. Hra podporuje až 32 hráčů a umožní vytvářet cechy a spolupracovat s přáteli. Když budete chtít, můžete se do dobrodružství pustit na vlastní pěst.

V předběžném přístupu by Palworld měl zůstat minimálně rok. Vývojáři slibují pravidelné aktualizace s novým obsahem a vylepšením. Už v early access verzi najdete základní systémy, jako je chytání příšer, bitvy, průzkum, stavění a crafting. Součástí je také více než 100 příšer, rozsáhlý otevřený svět, přes 350 předmětů a více než 70 typů budov.