To bylo rychlé. Necelé dva měsíce poté, co studio 343 Industries opustil Jerry Hook, hlavní designér Halo Infinite, přichází zpráva o založení nového studia. Hook se stal šéfem a výkonným ředitelem studia Jar of Sparks, které pod záštitou čínského technologického gigantu NetEase chce vytvářet příběhově orientované akční AAA hry nové generace.

Hook firmu založil v Seattlu za doprovodu Paula Crockera, hlavního narativního šéfa trilogie Batman: Arkham, Gregora Stonea, který měl na starost produkci Dooma z roku 2016, a Stevea Dycka, jenž má na kontě sérii Halo, SSX nebo NBA Street.

Celý tým se těší na vytváření her, které je radost hrát. Vývojáři mají mít tvůrčí svobodu inovovat a plnit si své sny. Zaměstnance hodlají nabírat po celém světě a umožnit jim pracovat na dálku.

„Vytvořili jsme hry pro některé z největších společností na trhu a nyní nastal čas, abychom do lahve vložili naše osobní světlo. Chceme vytvořit něco nového, inovativního a nabídnout spoustu zábavy,“ dodal Hook.

První hra od Jar of Sparks vyjde přibližně za tři až čtyři roky. Přitom nebude o hru ve stylu živé služby (live service). Na další informace si musíme počkat.