Trvalo to dlouho, déle, než bylo původně v plánu, ale nakonec se fanoušci Halo Infinite dočkali možnosti zahrát si příběhovou kampaň v kooperaci. Na PC, Xboxu Series X/S a Xboxu One se můžete spojit se svými přáteli a utkat se s Banished v Zeta Halo.

Zatím jde pouze o betu. Navzdory tomu přináší celou kampaň Halo Infinite a je k dispozici všem, co vlastní hru, včetně předplatitelů služby Game Pass. Jedinou podmínkou je, abyste byli připojeni do programu Xbox Insider (více zde v češtině).

Beta podporuje čtyři hráče. Každý se ujme role hlavního hrdiny Master Chiefa, aby si užil příběhovou kampaň ze svého pohledu. Důležitá je také funkce Mission Replay, jež umožňuje opakovaně hrát mise, i když byly dříve dokončeny.

„Já hraji svůj příběh Master Chiefa, vy hrajete ten svůj a můžeme hrát společně, což je opravdu, opravdu zábavné,“ vysvětlil hlavni designér kampaně John Mulkey ve speciálním videu, kde předvádí co-op.

Čas na vyzkoušení máte do pondělí 1. 8. 2022, servery se vypnou v 19:00 našeho času. Pak budou vývojáři pracovat na vylepšení v souvislosti se zpětnou vazbou, aby plná verze kooperace mohla vyjít koncem srpna. Pokud se něco nezmění.