Třetí díl série Metro s podtitulem Exodus se k nám dostane ke konci zimy příštího roku, ovšem to nevadí tomu připravovat hráče na to, co mohou čekat. Že se dočkáme poměrně obstojných grafických orgií, jsme vás už informovali celkem dvakrát (tady a tady). Série Metro ale není pouze o grafice. V popředí se vždy žene napínavý, vtahující příběh, který tentokrát bude opravdu veliký.

Jak sdělil serveru GamesCentral výkonný producent hry Jon Bloch, scénář pro Metro Exodus je daleko větší než u předchozích dílů a jejich dodatků dohromady. "Scénář je tentokrát větší než u 2033, Last Light a DLC přídavků dohromady. Umožňujeme hráčům hrát, když vzduchem lítají kulky, či jen tak běžet přes krajinu, ale také se snažíme o zajištění pomalejšího tempa, během něhož absorbují svět jako takový, příběh anebo atmosféru," popsal Bloch.

Stejně jako u předchozích her zde budete muset myslet na následky vašeho jednání. Metro Exodus bude vás bude navádět k opatrnějšímu postupu. Vývojáři chtějí, abyste se do role protagonisty Artyoma opravdu vcítili a žili jeho příběh. Bloch také prozradil, že během vašeho putování uvidíte častěji následky vašich rozhodnutí.