Mnoho fanoušků Alana Wakea si oddychlo, když finské studio Remedy Games koncem loňského roku oznámilo pokračování hororového příběhu spisovatele, ale zatím jsme se toho o hře moc nedozvěděli. Místo pořádných detailů jsme nyní lákáni na to, že příběh Alana Wakea 2 je monstrum.

Na sociální síti Twitter se s touto informací pochlubil Sam Lake. Scenárista a kreativní šéf Alana Wakea 2 má po boku hlavního scenáristu Claye Murphyho. Společně napsali pro hru více stránek než pro jakýkoli jiný projekt v minulosti. To je také důvod, proč příběh označil na monstrum. Tohle monstrum doložil fotografií s hromadou popsaného papírů.

Další novinky slibuje Lake po letních prázdninách. Alan Wake 2 se očekává v roce 2023 pro PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S. Jak už bylo potvrzeno, hrát se bude z pohledu třetí osoby a tentokrát jde o survival horor, zatímco původní hra je akční adventurou s hororovou atmosférou. V teaseru jsme viděli hlavní ulici městečka Bright Falls, kde se odehrával původní Alan Wake, a prostředí jiného města zahaleného do tmy a deště.

Připomeňme, že o monstru hovořila už tisková zpráva Remedy z konce loňska. Psalo se, že příběh je monstrum. A monstra mají mnoho tváří. Pokud jste se právě začali shánět po jedničce, tak děj prvního dílu nebude pro pochopení druhého nutné znát. Rozhodně ale nebudete litovat, když si zahrajete Alan Wake Remastered, loni vyšel na PC a obě generace konzolí PlayStation a Xbox s veškerým obsahem původní hry, dvěma DLC, podporou 4K rozlišení, vylepšenou grafikou a komentářem tvůrců.