Česká společnost Bohemia Interactive chystá rozšíření svého survivalu DayZ o novou mapu, která přinese nový zážitek do post-apokalyptického světa. Přežívat totiž budete ve svěží zelené krajině s hustými lesy, klidnými jezery, klikatými řekami a medvědy, což je velký rozdíl proti stávající postsovětské zemi Černarus.

Druhá mapa DayZ o rozloze 163km2 kompletně mění nejen krajinu, ale také podnebí. V Livonii, která byla vytvořena na základě mapy ze spin-offu Arma 3 Contact, často prší a déšť doprovázejí silné bouřky, což pro hráče představuje novou výzvu. Důležité je se dobře obléct a často vyhledávat vhodný přístřešek, který vás ochrání před nebezpečnými blesky. Hlavním nepřítelem jsou ale medvědi. Abyste nového predátora dokázali skolit, bude nutná dobrá výbava.

Mapa Livonia se má již brzy začít prodávat pro PC, PlayStation 4 a Xbox One verze DayZ. Cena v tiskové zprávě uvedena nebyla. Společně s mapou ale dorazí i aktualizace 1.06 se stovkami nových aktivit, které budou zdarma pro všechny.