Poslední měsíce jsme mohli číst a vidět, jak se vývojáři dušují, že se v Commandos: Origins vracejí ke kořenům. Teď si to můžeme na vlastní kůži ověřit v čerstvě zveřejněné demoverzi.

Demo Commandos: Origins je dostupné pro PC (Steam, Microsoft Store) a Xbox Series X/S. Informace o verzi pro PlayStation 5 nejsou.

Demoverze obsahuje speciální testovací misi, která má být předzvěstí komplexních herních mechanismů a stealth taktiky, které na vás čekají v plné verzi.

V testovací misi si zahrajete za Zeleného bareta a mariňáka. Během druhé světové války cestují na Normanské ostrovy, kde musejí využít svých schopností k sabotáži německého radarového systému. Pomáhat vám bude šest různých postav, z nichž každá má své vlastní schopnosti. S nimi můžete objevit „mnoho cest k vítězství“, protože prostředí ve hře nabízí různé přístupy k dosažení vašeho cíle. Budete se plížit, šplhat a plazit se, stejně tak můžete ovládat i různá vozidla.

Hotová hra Commandos: Origins nabídne 14 misí v autentických lokacích po celém světě, včetně západního pobřeží Evropy a východní fronty. Autoři lákají na infiltraci nepřátelské základny v arktických mrazech, tichý postup u německé ponorky i kruté boje na rozpálené africké poušti. Vše si užijete sami, stejně tak s kamarádem v online/offline kooperaci pro dva.

Nedávno byla předvedena aktivní pauza. Commandos: Origins vyjde v letošním roce, ale zatím bez konkrétního data. Počítat máme s verzemi pro PC, Xbox Series X/S, Xbox One, PlayStation 5 a PlayStation 4. Ve stejný den bude hra v Game Passu.