Před vydáním a krátce po něm byl Microsoft obviňován z nedostatečné reklamy na hru Senua's Saga Hellblade 2, i když se nejrůznější bannery objevovaly po celém světě na důležitých místech. Hráči se báli, že kvůli malé reklamě se hra nebude dobře prodávat a americká společnost zavře studio Ninja Theory.

Teď Microsoft nasadil poněkud agresivnější reklamu. Objevuje se při zapnutí konzole Xbox Series X nebo Xbox Series S. Reklama na celé obrazovce vyzývá k hraní Senua's Saga Hellblade 2 přes Xbox Game Pass, k zakoupení hry v Xbox Store nebo ke zhlédnutí traileru. Poslední možností je okno zavřít a přejít na ovládací panel Xboxu.

Podle Toma Warrena, který o reklamě informuje, se zobrazí pouze jednou, a to i v případě, že už jste Senua's Saga Hellblade 2 hráli.

Senua's Saga: Hellblade 2 vyšla 21. 5. 2024 na Xbox Series X/S a PC. Hra obsahuje české titulky. V recenzi jsme o ní napsali:

„Vývojáři z Ninja Theory si se Senua’s Saga: Hellblade 2 dali jasný cíl. A ten splnili takřka dokonale. Scénář úžasně zpracovaného příběhu doplňují perfektní herecké výkony, celý audiovizuál od zvuků a hudby po grafiku, která vyrazí dech. Pokud přesně tohle hledáte a měli jste třeba první díl rádi, pak víte, do čeho jdete a rozhodně neprohloupíte. Jenom je škoda, že kolem a kolem je to spíše film než hra. Protože jako hra to už v mnoha ohledech strádá. A to i jako walking simulátor.“