Společnosti Nacon a Spiders právě oznámily GreedFall 2. Pokračování akčního RPG z roku 2019, které prodalo více než dva miliony kusů, se bude odehrávat tři roky před událostmi jedničky a dobrodružstvím De Sardeta.

Tentokrát budeme hrát za rodáka z Teer Fradee, jenž byl násilím odvezen z ostrova na kontinent Gacane, odkud pocházejí kolonisté. V tomto starém světě zpustošeném válkou a poznamenaném morem Malichor a politickými intrikami různých frakcí musíte získat zpět svobodu a kontrolu nad vlastním osudem.

Pomocí diplomacie, lsti nebo boje, stejně jako pomocí spojenců, které si vytvoříte, je na vás, abyste ukončili dobyvačné ambice jednoho muže, které by mohly znamenat konec kontinentu i vašeho ostrova.

GreedFall 2 navazuje na vzorec prvního dílu a zaměřuje se na příběh a volby hráče. Vývojáři připravují taktičtější souboje.

„Zatímco jsme pracovali na Steelrising, naše láska k GreedFallu nikdy nevyprchala, proto jsme nadšeni, že se k němu vracíme,“ řekla Jehanne Rousseau, zakladatelka a ředitelka vývojářského studia Spiders. „V této nové kapitole budou hráči prozkoumávat starý kontinent ve větším a rozmanitějším prostředí. Potkají nové společníky a nové frakce a doufám, že zažijí nezapomenutelná dobrodružství.“

GreedFall 2 je v plánu na rok 2024 pro PC a konzole.