Pohodlně se usaďte a vychutnejte si naši pravidelnou rubriku Stručně. Každý všední den vám přinášíme to nejzajímavější z herního světa.

- Xbox Game Pass dostane další zajímavý titul. Předplatitelé se mohou těšit na thriller Alan Wake, který včera oslavil 10. výročí. V Xbox Game Passu pro Xbox One a Windows 10 bude hra dostupná od 21. 5. 2020.

- Epic Games Store bude každý čtvrtek rozdávat úžasnou hru zdarma, na přidání hry do katalogu budete mít vždy týden. První hrou je Grand Theft Auto V. Další hry jsou zahaleny tajemstvím, dle úniku by to ale mělo vypadat následovně: Civilization 6 (od 21. května), Borderlands: The Handsome Collection (od 28. května) a ARK Survival Evolved (od 3. června).

- V rámci Steamu si můžete po dobu víkendu bezplatně zahrát survival onlinovku Conan Exiles, je ve stylu populárního Rustu.

- Titanfall 3 zatím nebude, studio Respawn chystá něco nového a brzy nám svůj projekt odhalí. Je dost možné, že půjde o pokračování Star Wars Jedi: Fallen Order. Současně bylo potvrzeno, že nový tým v DICE Los Angeles pracuje na nové střílečce, která využívá Frostbite engine. A mimochodem, letos je to 10 let od založení Respawnu.

- Half-Life: Alyx prodal maximálně dva miliony kusů, vyplývá z dat Steam Spy, která shromažďuje data uživatelů Steamu. Pokud se prodeje skutečně blíží k tomuto číslu, tak čistě na VR záležitost to není vůbec špatné.

- Microsoft ukázal chystanou speciální edici konzole Xbox One X v designu Cyberpunku 2077, včetně bezdrátového gamepadu. Jak se vám líbí?

- Máte rádi kostičky? Během dnešního dne bude na Steamu, PlayStation Store a Xbox Store zdarma nabízena hra LEGO Ninjago Movie. Pokud ji chcete získat, tak určitě sledujte digitální obchod své platformy, nabídka totiž bude dostupná pouze dnes.

- Shuhei Yoshida, bývalý prezident Sony Worldwide Studios, si už vybral hru roku 2020. Věří, že to bude samurajská akční adventura Ghost of Tsushima, která v červenci vyjde na PS4.

- Na Nintendo Switch vyšla bezplatně dříve mobilní hra The Elder Scrolls: Blades. Dokonce je možné sdílet progres mezi iOS, Android a Switch verzemi, a to v rámci propojení vašeho účtu na platformě Bethesda.net.

PŘEČTĚTE SI DALŠÍ ZAJÍMAVÉ ČLÁNKY: