Ať už si o posledních dvou dílech Assassin's Creed myslíte cokoliv, jedna z jejich největších zajímavostí je tzv. Discovery Tour. Oddělený mód - v případě PC platformy dostupný i zvlášť - který ze světa hry odstraní všechny nepřátele, souboje, úkoly a nemůžete v něm zemřít. Místo toho se ale budete moci učit o reálné historii samotného světa, resp. území, do něhož je daná hra zasazená. Tedy o starověkém Egyptě v případě Origins a starověkém Řecku v Odyssey.

Pro všechny vlastníky hry je mód zdarma a nyní je do příštího týdne zdarma i pro všechny hráče na PC. Pokud si totiž do 21. 5. v 20:00 stihnete Discovery Tour: Ancient Egypt a nebo Discovery Tour: Ancient Greece přes oficiální stránky aktivovat a přidat do vaší knihovny na Uplay, budete k nim mít přístup už napořád.

Pokud vás historie Egypta nebo Řecka láká a jste v angličtině dostatečně zruční, protože módy bohužel neobsahují češtinu, rozhodně doporučujeme. V nejhorším případě se můžete projít po věrně, kvalitně a nádherně zpracovaných lokacích, které tyto hry nabízí. I přesto, že v zásadě nebudete moci dělat nic jiného.

Jinými slovy, pokud se jakkoliv budete chtít dostat k soubojům, příběhu a de facto celému zbytku hry, budete si ji stále muset koupit celou.