Oficiální sociální kanály série Mafia a Xbox Game Passu potvrdily, že definitivní edice prvního dílu bude dostupná v předplatném, jak se nedávno spekulovalo.

Známá akční adventura od studia Hangar 13, která má pobočky také v České republice, bude v Game Passu dostupná od 13. 8. letošního roku. Hrát bude možné na konzolích Xbox, PC a v cloudu.

Mafia: Definitive Edition obsahuje český dabing a vyšla v roce 2020. Jde o kompletně přepracovanou hru odehrávající se ve fiktivním městě Lost Heaven ve státě Illinois, kde se ujímáme role Tommyho Angela s hlasem Marka Vašuta, který stoupá v řadách zločinecké rodiny Salieriů.

Kromě hry Mafia: Definitivní edice se v srpnu očekávají Crash Bandicoot N. Sane Trilogy (8. 8.), Wargroove 2 a Atlas Fallen (22. 8.). Ty ale nadále čekají na potvrzení.

„Definitivní Edice možná není úplně ta samá Mafia z roku 2002, ale to je právě dobře. Vylepšené herní prvky, včetně krásné grafiky města Lost Heaven, hře prostě sluší. Argumenty jako: výborné herecké výkony, skvělý český dabing a až na výjimky dobrá vyvážená hratelnost, by vám měly stačit na to dostat Definitivní Edici do vašeho herního hledáčku. Milovníci originální Mafie si užijí klasiku v novém. A těm, kterým hra před 18 lety unikla, dává možnost prožít celý původní příběh v moderním provedení,“ dočteme se v naší recenzi.

Fanoušci Mafie se mohou těšit na nový díl. Hra byla potvrzena na 20. výročí gangsterské série. To se psal konec srpna roku 2022. V té době generální ředitel Roman Hladík z české pobočky studia Hangar 13 uváděl, že začali pracovat na zcela novém projektu Mafia.