Tvůrci kladně hodnocené hry Ashen přicházejí s oznámením nového akčního RPG. Jmenuje se Flintlock: The Siege of Dawn a na hráče v něm čeká poslední bitva lidstva. Titul vyjde v letošním roce na PC (Steam a Epic Games Store), PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X/S a Xbox One. V den vydání bude hra dostupná také v předplatném Game Pass.

„Zapojte se do poslední bitvy lidstva, v níž se bohové a zbraně střetnou ve zbrusu novém, dobrodružném akčním RPG s otevřeným světem,“ uvádí tisková zpráva. „Dveře na Onen svět byly otevřeny a nemrtvá armáda Starých bohů tak mohla uprchnout. Živí jsou nyní na prahu vyhubení. Je na čase, aby spojili své síly a získali zpět vládu nad vlastním světem. Chopte se pomsty, střelného prachu a magie a vydejte se vstříc závěrečnému boji lidstva proti přívalu mrtvých.“

Abyste byli na bitvu připraveni, spojíte síly s Nor Vanek, členkou koaliční armády, a Enkim, záhadnou bytostí obdarovanou magickými silami. Takhle ve trojici se vydáte na cestu, na jejímž cíli se máte pomstít bohům. Vývojáři lákají na náročný, ale přesto zábavný boj s využitím seker, střelných zbraní, magie a dalších prvků. Budete provádět mocná komba.

„Prozkoumávejte nebezpečný otevřený svět. Létejte nad písečnými pouštěmi, putujte skrz podzemní rozvaliny a odhalte tajemství, skrývající se ve velkolepém Městě úsvitu. Najímejte během své pouti spojence, kteří po vašem boku pozvednou zbraně v poslední bitvě proti bohům.“

Pokud si budete chtít Flintlock: The Siege of Dawn zahrát na PC, připravte si alespoň Windows 10 64 bit, procesor Intel Core i5-6600k / AMD Ryzen 5 2500X, 8 GB RAM, grafickou kartu GTX 1060 6 GB / GTX 1660 Super nebo Radeon RX 590, DirectX verze 11 a 30 GB volného místa na pevném disku. Doporučován je procesor Intel Core i7-4790 nebo AMD Ryzen 3 3200G, 16 GB RAM a GTX 1060 6 GB / GTX 1660 Super nebo Radeon RX 590.