Od vydání projektu Mass Effect: Legendary Edition, remasterové původní trilogie Mass Effectu, nás dělí už jen něco málo přes týden. S ohledem na to došlo ze strany EA a studia BioWare na ne úplně obvyklý krok, a to na vydání kompletního soundtracku všech tří her na YouTube. Každý si tak může snadno poslechnout desítky skladeb zahrnující to nejlepší a nejikoničtější z celé série, od ústřední melodie prvního dílu přes slavný song Suicide Mission z Mass Effectu 2 až po nezapomenutelnou skladbu Leaving Earth z úvodu třetího dílu.

Přečtěte si také: Mass Effect: Legendary Edition předvádí grafická vylepšení

Jak už víme nějakou dobu, Legendary Edition bude vybavena také zcela novou skladbou od skladatele Sama Hulicka, autora soundtracku celé trilogie. Nese název Resynthesis a najdete ji i v dnes vydaném soundtracku čítajícím celkem 88 skladeb. Dobrá zpráva pak je, že se nemusíte spokojit s YouTube. Tvůrci totiž uvolnili zdarma ke stažení veškerý bonusový obsah Deluxe edic Mass Effectu 2 a Mass Effectu 3, který je k dispozici v jednom balíku o velikosti 1,7GB. Kromě soundtracku celé trilogie ve formátu MP3, doplněného o novou skladbu Resynthesis, v něm najdete také dva art booky, dva komiksy a digitální litografii lodě Normandy. Bonusy však budou zdarma ke stažení po omezenou dobu, takže raději příliš neváhejte.

Velmi zajímavou novinkou je také webový editor vlastního titulního obrázku Mass Effect: Legendary Edition. Stačí navolit příslušnost, několik společníků a zasazení a rázem se vám vygeneruje většinou dostatečně působivý obrázek, který vás následně editor nechá převést třeba do podoby tapety na plochu nebo obalu pro krabičku se hrou ve verzi pro PS4 a Xbox One. Níže najdete pár našich pokusů.

Mass Effect: Legendary Edition vychází 14. května/mája 2021 na PC, PS4 a Xbox One. Kolekce bude kompatibilní i s PS5 a Xbox Series X|S, přičemž tvůrci slibují také cílená vylepšení na nových konzolích.