Napnout plachty, zkontrolovat loď, zvednout kotvu a můžete vyplout do obrovského a krásného světa ze 17. století. Zatím pouze prostřednictvím půlhodinového videa, které vám představí svět obchodního simulátoru Port Royale 4. Ten nabízí 12 milionů čtverečních kilometrů a rozkládá se od Florida Keys v USA po severní konec Jižní Ameriky. Uvidíte Georgetown, Havanu i Corpus Christi.

V Port Royale 4 se připojíte ke koloniálním mocnostem jako je Španělsko, Anglie, Francie a Nizozemsko a budete součástí bojů o nadvládu Karibiku v 17. století. Převezmete kolonii jako mladý a ctižádostivý guvernér. Vaším úkolem je rozvíjet výrobní řetězec spojující více ostrovů a vytvářet obchodní cesty napříč Karibikem, které pokryjí stále rostoucí potřeby měst. Při cestování se musíte vyhnout bouřkám, nebezpečným útesům i mělké vodě. Při tom všem budete dobývat města soupeřících národů a lovit jejich flotily. Boje jsou taktické a najednou v nich může bojovat až 8 lodí.

Port Royale 4 vyjde 25. 9. letošního roku na PC, PlayStation 4 a Xbox One. Beta pro PC je již nyní k dispozici těm, co si hru koupili přes Kalypso Store.