Kdybyste navštívili náhodně vybranou internetovou kavárnu v Koreji (samozřejmě v té Jižní), všude okolo sebe byste viděli monitory, na nichž probíhají boje v League of Legeds, Overwatch či StarCraftu. Nebo byste to přinejmenším očekávali. Pravda by vás ale mohla trochu šokovat - korejským kavárnám nyní vládne Playerunknown's Battlegrounds, všem jinak známé jako PUBG

Se zprávou přišel server Gametrics. Podle jeho průzkumu se PUBG hraje v 24,38 procentech případů. League of Legends jej těsně následuje s 23,62 procenty. Třetí místo s větším odstupem drží Overwatch s 13,73 procenty. 

Z hlediska aktuálních trendů se ale nejedná o nic ojedinělého. Vždy, když se objeví nová kompetitivní hra, stane se v korejských vodách nejaktuálnějším trendem. Postupem času však začnou pozvolna slábnout a například zmíněné LoLko znovu obsadí pomyslný trůn. Totéž se stalo i po vydání Overwatch, kdy se na určitou dobu stalo nejpopulárnějším tamějším titulem.

Případ PUBG by se tak stejně jako v případě Overwatch mohl zopakovat. Když se ale zohlední fakt, že PUBG zlomilo rekordy, o nichž se před pár měsíci mohlo některým lidem jenom zdát, už je situace minimálně zajímavější. Co vy, hrajete PUBG?