V době optimalizace výdajů a propouštění si vývojářská studia nemohou dovolit průšvih. Bohužel ten se před několika měsíci stal známému studiu Rocksteady, kterému se nepodařilo zaujmout s kooperativní akcí Suicide Squad: Kill the Justice League.

Od hráčů i novinářů slyšeli tvůrci kritiku už během testování. Po vydání plné verze se to nezlepšilo a zatím hráče nenadchl ani dodatečný obsah formou sezóny s Jokerem. Klidu ve studiu nepřidal David Zaslav. Generální ředitel a prezident Warner Bros Discovery označil Suicide Squad: Kill the Justice League za zklamání. Dokonce až takové, že má negativní dopad na finance celé společnosti.

Hra měla být dalším hitem a navázat letos na úspěšné akční RPG Hogwarts Legacy, respektive pokračovat v úspěchu a táhnout finance. To se ale nestalo a Suicide Squad: Kill the Justice League nenaplnil očekávání. Z toho důvodu Zaslav plánuje přehodnotit vydavatelskou strategii a případně vyvodit změny v přístupu ve vývoji her.

Srovnání s předešlým rokem je tak o to složitější. V prvních měsících tohoto roku vygenerovala společnost výrazně nižší tržby. Z toho důvodu se spekuluje o situaci v Rocksteady. Aby náhodou Warner Bros. ze zkušených vývojářů neudělal obětní beránky.

Generální ředitel Warner Brosu. není spokojen ještě s tím, jak využívají své značky, včetně Hary Potter, Lord of the Rings, Superman a mnoho dalších v rámci DC Universe.

Připomeňme, že v letošním roce pro Meta Quest 3 vyjde Batman: Arkham Shadow od studia Camouflaj, které stojí za Iron Man VR. Hráči by si ale nejvíce přáli návrat série Batman Arkham. Tak snad v Rocksteady dostanou šanci.

Potom je tady návrat arkádové bojovky MultiVersus, která dorazí už koncem tohoto měsíce na počítače a konzole. A v Monolith Productions vzniká velká akční adventura s Wonder Woman.