Na The Game Awards 2023 se pěkným trailerem připomenul akční RPG titul Banishers: Ghosts of New Eden od společností Focus Entertainment a DON'T NOD.

V nové hře od autorů původního Life is Strange, Life is Strange 2, Vampyr a Twin Mirror se ponoříme do poutavého a intimního příběhu zkušených lovců duchů, kteří se zavázali chránit živé před hrozbou přežívajících duchů a přízraků.

Při poslední misi je však Antea smrtelně zraněna a stává se jedním z duchů, které nenávidí. Dvojice kvůli tomu stojí před zásadním morálním dilematem. Antein duch je uvězněn mezi světem živých a mrtvých a dvojice se musí rozhodnout: osvobodit její duši a nechat ji nadobro odejít, nebo se zpronevěřit svému slibu Banisherů a obětovat živé, aby ji přivedli zpět k životu.

Vaše rozhodnutí ve hře budou mít velké následky pro živé i mrtvé. Zajímavý příběh se odehraje v New Edenu v roce 1695. Autoři už dříve vyzdvihovali herecké výkony Russe Baina a Amaky Okafor, známá díky hlavní roli v kritikou oceňovaném seriálu Bodies (česky Těla). Dabéři byli představeni nedávno.

„Využijte své detektivní schopnosti jako Banisher a kombinujte Anteiny duchovní síly a Redův arzenál s cílem porazit a zapudit duše trýznící vše živé,“ dodává tisková zpráva.

Banishers: Ghosts of New Eden vyjde 13. 2. 2024 pro PlayStation 5, Xbox Series X/S a PC.