Studio Hologryph se sídlem ve Lvově na Ukrajině ve spolupráci s tinyBuild přichází se zajímavou kooperativní a kompetitivní online sandboxovou first-person akcí Sand.

Tvůrci multiplayerového hitu Secret Neighbor hráče na PC a konzolích nové generace zavedou do drsné steampunkové postapokalypsy, kde v rozlehlé poušti bojují o přežití ozbrojení pašeráci.

Sami, případně s posádkou budete pilotovat Trampler. Jde o masivní kráčející loď, jež je navržena k překonání rozsáhlého suchého oceánského dna, jež se změnilo v poušť. Posádky Trampleru cestují mezi opuštěnými městskými „ostrovy“ a hledají zdroje k vylovení a poklady k obchodu, pokud je mohou bezpečně vytěžit. 

Váš Trampler bude nejen prostředkem, jak se pohybovat po písečném moři, ale vaším domovem. Trampler je vysoce přizpůsobitelná a vylepšitelná pevnost na masivních železných nohách. Právě vylepšení bude důležité, abyste přežili smrtící toxické zóny v pustinách. Zapomenout byste ale neměli na další pláty a děla, abyste se mohli utkat s konkurenčními posádkami. Dá se očekávat, že vybavení, které na Trampler namontujete, bude mít vliv na jeho rychlost a další vlastnosti. I když to zatím potvrzeno nebylo.

Každá výprava do tohoto světa bude jiná, protože poušť je procedurálně generovaná a plná nepředvídatelných hrozeb. Ostrovy jsou však ručně vytvořené a navržené tak, aby byly vzrušujícím a náročným prostředím, které se můžete naučit prozkoumávat a bojovat v něm.

Zatím se podívejte na oznamovací trailer a první obrázky. Další novinky z PC Gaming Show 2023 naleznete zde.

„Pližte se sami nebo se navzájem kryjte jako parta, proplétejte se prašnými ulicemi a hledejte opuštěné památky, továrny, hotely a další pamětihodnosti a vybírejte holé. V tomto drsném pouštním světě vládne chamtivost,“ dodává tisková zpráva.

Co se příběhu týče, ten se odehrává v alternativní verzi historie roku 1910. Lidstvo díky objevu nových zdrojů energie výrazně pokročilo v průzkumu vesmíru. To Rakousko-Uhersko vedlo v dobývání jiných planet, ale planetu Sophie postihla záhadná ekologická katastrofa, která donutila její osadníky narychlo opustit kdysi na zdroje bohatý svět. Motivováni zoufalstvím se nyní nejodvážnější a nejchudší jedinci z říše vydávají na planetu Sophie, aby objevili skryté bohatství ve vyprahlé pustině a zásadně změnili svůj život.

Postavy ve hře pocházejí z Haliče, oblasti v rámci Rakouska-Uherska obývané převážně Ukrajinci a Poláky. V raných fázích kolonizace jim císař slíbil značnou část planety Sofie a lákal je, aby se dobrovolně přihlásili jako hlavní pracovní síla při výstavbě měst, která jim nakonec budou patřit. Navzdory ekologické katastrofě se najdou jedinci, kteří chtějí tato vesmírná území vlastnit.

Další novinky z PC Gaming Show 2023 naleznete zde.