Pokračuje oprava PC verze The Last of Us Part 1. Studio Naughty Dog vydalo aktualizaci číselně označenou 1.0.3.0, která opravuje dalších 45 chyb a problémů. Podobný patch vyšel před týdnem a posvítil si na 40 věcí.

Ve výčtu patche najdeme opravu řady chyb způsobující pády, aby byla hra stabilnější. Se stabilitou souvisí i přesnější informace o průběhu kompilace shaderů a eliminace vizuálních chyb, včetně lepší kvality textur a rozpixelované vody. Potěšeni by měli být také ti, kterým nešlo používat šipky na klávesnici v ovládací nabídce.

Když jsme u toho, tak v PlayStation 5 verzi došlo k opravě detailu v prequelu Left Behind. Stěžoval si na to už v září jeden fanoušek na Redditu.

„V původní hře můžete najít ruku ležící na zakrvácených nosítkách. Později najdete Ellisovo tělo bez ruky. V novém remaku jsou poznámky stejné, ale ruka není na nosítkách, jak by měla být. Tělo má také stále obě ruce,“ všiml si už v září u/Dat_Bokeh na Redditu. Vojína Ellise pokousal nakažený a jeho spolubojovník mu amputoval ruku, aby infekci zastavil.

Teď děkuje Naughty Dog za opravu a přiložil fotografický důkaz, že vývojáři opravdu přesunuli ruku mrtvoly na správné místo. Trvalo jim to 7 měsíců od nahlášení.

Vraťme se k PC verzi. Ta vyšla koncem března v hrozném stavu, zejména blblo načítání shaderů. To už je po několika hotfixech a aktualizacích lepší, což je znát také na celkovém hodnocení hráčů. Na Steamu má nadále smíšené recenze - 51 % z 16 921 uživatelů ohodnotilo hru kladně.