Všichni nadšenci do vesmíru a budování vlastních lodí teď zbystřete. Pokud ve vaší knihovně nechybí Kerbal Space Program a netrpělivě se těšíte na druhý díl, máme pro vás dobrou zprávu. V nedávném vývojářském deníčku od Intercept Games se konečně dozvídáme datum, které ohlásí příchod předběžného přístupu.

Po dlouhém čekání a sérií několika odkladů od roku 2021 konečně známe datum, kdy si budeme moci vyzkoušet, jak Kerbal Space Program 2 vypadá. A ono magické datum spadá na 24. 2. 2023. Dostupný bude skrze Steam a Epic Games a podle slov vývojářů se máme na co těšit.

Ve čtrnáctiminutovém videodeníčku tvůrci odhalili hned několik novinek, které při budování a prozkoumávání vesmíru uvidíme. Kreativní ředitel Nate Simpson mimo jiné objasnil, proč bude titul v předběžném přístupu:

Nedokážu vyjádřit slovy, jak je pro mě důležité slyšet, co si lidé myslí o tom, co vytváříme. Pracovali jsme ve vakuu poměrně dlouho a tohle je vzácná příležitost skutečně zjistit, jak se nám daří.“

Druhý díl je budován zcela od základu a bude obsahovat přes 350 nových a vylepšených součástek, ze kterých budete moci stavět. Mezi nimi najdeme motory, nádrže, součásti systému a mnoho dalších. Pokračování bude umožňovat i vlastní stylizaci raketoplánů, tudíž budete moci vyšperkovat váš letoun a starat se o něj jako o vlastní. Než ho s velkou parádou pošlete k zemi po neúspěšném startu.

Až bude Kerbal Space Program 2 spuštěn v předběžném přístupu, bude to pouze na PC, verze pro PlayStation 5 a Xbox Series X|S přijdou později, po skončení předběžného přístupu.