Novinář Jeff Grubb z webu VentureBeat poměrně často přichází s novými, byť zpravidla nepotvrzenými informacemi, které se týkají chystaných Star Wars her. Nedávno prohlásil, že pokračování akční adventury Star Wars Jedi: Fallen Order, jehož vývoj byl formálně oznámen před několika měsíci, vyjde až v roce 2023 a že vynechá konzole předešlé generace. Jinými slovy, novinka od EA a studia Respawn Entertainment má vyjít jen ve verzi pro PC, PlayStation 5 a Xbox Series X|S.

Nyní Grubb přichází i s konečným názvem hry. Koneckonců je už dlouho jasné, že se hra nebude jmenovat Star Wars Jedi: Fallen Order 2. Během pořadu Grubbsnax novinář nadhodil, že zná podobu konečného názvu, načež jej začali diváci hádat v chatu. Jeden z nich se zjevně trefil, protože Jeff Grubb prohlásil, že se hra opravdu jmenuje Star Wars Jedi: Survivor. Víc detailů ale bohužel neprozradil.

Jde o natolik obecný, možná až generický podtitul, že nelze dost dobře odhadnout, o čem hra bude. Samozřejmě je možné, že půjde o přímé pokračování příběhu Jedie Cala Kestise a posádky lodi Stinger Mantis. Ti všichni jsou koneckonců z jistého úhlu pohledu přeživší. Třeba nás ale čeká zcela nový příběh s novými postavami. Stále je také třeba mít na paměti, že Grubbovy informace nejsou oficiálně potvrzené. Novinář se tedy může mýlit, případně se k němu mohl dostat například pracovní název projektu.

Více se snad dozvíme za pár týdnů, jelikož od 26. do 29. května/mája proběhne v americkém Anaheimu akce Star Wars Celebration. Pokračování Fallen Orderu oficiciálně nebude věnován žádný diskuzní panel, spekuluje se však o tom, že v nějaké formě by se hra měla v průběhu Star Wars Celebration objevit.