Dobré ráno. Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do práce nebo kdykoli jindy naši pravidelnou rubriku Stručně. Každé všední ráno (ve výjimečných případech později) vám přinášíme to nejzajímavější z herního světa.

- Hry Call of Duty: Modern Warfare a Call of Duty: Warzone v posledním čtvrtletí vygenerovaly 536 milionů dolarů na mikrotransakcích. Společnost Activision Blizzard za pouhé tři měsíce má 596 milionů z mikrotransakcí. Hlavním zdrojem těchto příjmů je nejnovější Modern Warfare, poté Warzone a pak World of Warcraft.

- Na 1. 9. má Nvidia naplánovanou speciální GeForce událost za účasti svého zakladatele a generálního ředitele Jensena Huanga. Event se uskuteční v 18:00 našeho času a slibuje představení nejnovější inovace společnosti v oblasti her a grafiky. Dle všeho dojde na novou generaci grafických karet.

Přečtěte si také: Call of Duty: Modern Warfare 3 a Warzone vítají druhou sezónu

- Rockstar pracuje na opravách četných problémů, které se objevily po nejnovějším patchi 1.21 v Red Dead Online. Hráče trápí problémy s připojením nebo nemohou vstoupit do některých chatrčí. Za posledních 24 hodin hlásila komunita podivné chyby, například hráči nemohou střílet zvířata a objevují se ohnivé stopy od vozů (respektive hořící kola), strašidelný holohlavý chlápek, vlaky odnikud či nedostatek NPC ve světě.

- Evolution Tiger Skin DLC je konečně dostupný zdarma pro všechny majitele hry Maneater. Svého žraloka můžete převléknout do speciálního skinu. Předtím sloužil skin jako bonus za předobjednávku.

- DiRT 5 se malinko zdrží. Codemasters odložili arkádové závody z 9. 10. na 16. 10. tohoto roku. Nadále platí, že v tento den budou dostupné verze pro PC, PlayStation 4 a Xbox One. Majitelé Amplified Edition se do hry dostanou o tři dny dříve. Koncem roku bude DiRT 5 bezplatně vylepšen pro PS5 a Xbox Series X. Na obou next-gen konzolích má zvládat až 120fps.

- 8. 9. se začne prodávat nové DLC pro Minecraft: Dungeons. Studio Mojang vydá Creeping Winter s novou zasněženou krajinou a novými protivníky. Naštěstí budete mít k dispozici i novou výbavu. DLC bude zdarma pouze pro ty, co si hru koupili v edici Hero. Novinky doprovodí bezplatná aktualizace přidávající nové herní prvky. Ve stejný den dorazí Minecraft: Dungeons i ve fyzické podobě na pulty obchodů ve verzích pro Xbox One, PS4 a Nintendo Switch.

Přečtěte si také: Call of Duty: Modern Warfare III vás naštve i s tím málem, které má

- Tvůrci PlanetSide a H1Z1 z Daybreak Games koupili Cold Iron Studios od Scopely (dříve studio vlastnil FoxNext v rámci Disney). Cold Iron Studios zůstanou samostatným týmem a nadále připravují akční sci-fi střílečku ze světa Vetřelce. Na vývoji hry se nic nemění, Daybreak Games se ale postarají o vydání, marketing a technickou podporu. Internetem se nesou zprávy, že půjde o MMO střílečku.

- Právníci opět zasáhli proti fanouškovskému projektu. Skupinka nadšenců pracovala na remaku GoldenEye 007 - nazvala ho GoldenEye 25. Nyní se ale ozval majitel práv značky, společnost Metro-Goldwyn-Mayer, a zakázal další vývoj. Dle tvůrců šlo o zdvořilé požádání, aby ukončili vývoj remaku. Fanoušci ale dali hlavy dohromady a rozhodli se projekt předělat. „Sice nemůžeme udělat hru s Bondem, ale můžeme udělat jinou skvělou hru se všemi milovanými aspekty naší oblíbené střílečky 90. let,“ nechali se slyšet. Poté potvrdili, že nadále půjde o jejich vizi, pouze bez jmen a postav z filmů Jamese Bonda.