Už jen 70 dnů nás dělí od završení severského dobrodružství Krata a jeho syna Atrea v God of War: Ragnarök. Očekávaná PlayStation exkluzivita od studia Sony Santa Monica o sobě dává konečně vědět. Redakce magazínu Game Informer přináší nové podrobnosti a kousky dosud neviděných gameplay záběrů z boje (nahoře).

Nové informace se k nám budou dostávat postupně. V současné době víme několik důležitých detailů o boji, které potvrzují, že vývojáři nechtějí vytvořit pouze pokračování hry z roku 2018, ale vylepšit její základy a posunout zážitek zase o kousek dál.

KRATOS SI BUDE HRÁT S JÍDLEM!

Kratos v God of War: Ragnarök disponuje zcela novou sadou elementárních schopností, konkrétně jde o nové síly ledového a ohnivého živlu, mezi nimiž budete moci přepínat stisknutím trojúhelníku (v předchozím dílu se tlačítkem vyvolala sekera Leviathan). Vybraný živel vylepší Kratovu sekeru nebo čepele Chaosu takzvaným Weapon Signature Moves. Frost Awaken zmrazí nepřátele, zatímco Whiplash je spálí.

Tímto způsobem chtějí vývojáři nabídnout hráčům mnohem větší škálu nástrojů, aby si mohli při soubojích hrát s nepřáteli a strategií. Přirovnávají to k hrátkám s jídlem, což je jejich interní filozofie.

„Kratos si hraje se svým jídlem. Snažili jsme se vytvořit systémy, do kterých se chcete zapojit, které jsou zábavné, velmi hravé, se spoustou různých cest. A když jsme se podívali na souboje v předchozím díle, říkali jsme si, že je můžeme posunout dál, můžeme přidat nové hračky a způsoby, jak si hrát s nepřáteli a strategiemi,“ komentoval novinky hlavní designér soubojů Mihir Sheth pro Game Informer.

Velkou roli v God of War: Ragnarök budou hrát také štíty, které mají jedinečné vlastnosti a výhody. Představeny byly dva nové štíty: Dauntless a Stonewall. První z nich je zaměřen na okamžitou reakci, takže při odvracení útoku na poslední chvíli zčervená, což je signál, že můžeme zasadit „ničivý úder“, který nepřátele omráčí. Stonewall místo toho absorbuje útoky, hromadí jejich kinetickou energii a jakmile se plně nabije, tak s ním hlavní hrdina může udeřit do země a vyslat puls, jenž vyvede nepřátele v dosahu z rovnováhy.

Ve hře budou další nové štíty, ale o nich se teprve dozvíme. Mezitím se spekuluje, zda se dočkáme i dalších primárních zbraní, které by rozšířily herní zážitek. S ohledem na dnešní informace by nás to nepřekvapilo. Stejně tak by nás nepřekvapilo, kdyby Atreus byl nejen chytřejší, ale také disponoval lepšími možnostmi v boji.

God of War: Ragnarök vyjde 9. 11. letošního roku na PlayStation 5 a PlayStation 4. Ve hře budou české titulky.