Akční RPG titul Atlas Fallen je nám přiblížen pětiminutovým gameplay trailerem, který se zaměřuje na fantastické souboje proti všelijakým monstrům ve světě pokrytém pískem. Díky mocné a tajemné rukavici si užijete rychlé a efektivní souboje s malými příšerami až po velké a legendární bestie.

Rukavice představuje hlavní zdroj útočných a obranných schopností hrdiny, který brázdí písky věčné země plné dávných nebezpečí, tajemství a záblesků milosti, aby povstal z prachu, rozpoutal bouři a zastavil tyranského boha.

Při mocných kombách budete moci používat dvě zbraně najednou. Ve videu je to dlouhá sekera, která se dokáže proměnit na kladivo, a bič. S nepřáteli si můžete poradit také pěstmi. Vývojáři ze studia Deck13, kteří vytvořili The Surge a původní Lords of the Fallen sázejí na hybnost, která do žil hrdiny bude proudit po každém úspěšném útoku. Díky ní můžete provádět speciální útoky a využívat širokou škálu efektů v boji. Čím větší množství hybnosti máte, tím jsou vaše zbraně silnější. Současně jste ale více zranitelní a více riskujete.

Kameny esence, kterých je 151, vám umožní utvořit si vlastní bojový styl. Jde vlastně o speciální schopnosti. Může to být písečná bouře, jež odfoukne vše, co jí stojí v cestě, obří kladivo padající z nebe, miny i rychlý skok vpřed.

Kromě singleplayeru je možné hrát Atlas Fallen v online kooperaci. Ve dvou můžete projít celou příběhovou kampaň a ještě více si užít vše, co tohle akční RPG nabízí. Pokud se vám video líbí, tak Atlas Fallen vyjde 10. 8. letošního roku na PlayStation 5, Xbox Series X/S a PC. Ve hře budou české titulky.