Studio Ebb Software přináší osm minut záběrů z hraní úvodní části atmosférické akce Scorn, která se odehrává v podivném prostředí s podivnými nepřáteli a obsahuje hádanky. Hra je inspirovaná Vetřelcem a bude často hodně nechutná. I když hlavní není střelba, nýbrž průzkum a řešení hádanek.

„Hra Scorn je zasazená do děsivého světa plného podivných tvarů a chmurných výjevů. V jejím jádru je myšlenka ‚nedobrovolného vržení do existence‘. Jste sami a ztracení v tomto snovém světě, musíte tedy prozkoumat jeho různé části – a nikdo vás nebude provázet lineárním způsobem. Každé místo má svůj vlastní motiv, hádanky a postavy, které jsou klíčové pro vytvoření soudržného světa,“ dočteme se v oficiálním popisku hry.

Tenhle svět je vytvořen zčásti z masa a zčásti ze strojů, autoři čerpají inspiraci z děl švýcarského umělce H. R. Gigera a polského malíře, fotografa a sochaře Zdzisława Beksińského – Gigerův biomechanický výtvarný styl se prolíná s dystopickým surrealismem od Beksińského.

K celkové atmosféře, kdy se máte cítit sami, přispívá absence dialogů. Hra je postavena na objevování a zkoumání. Nečekejte nikoho a nic, co by vám řeklo, co máte dělat, nebo vám vysvětlilo, co se děje. Vše musíte objevit sami, přičemž hlavním cílem by měl být únik ze Scornu, ať už jste kdekoliv a ať je to cokoliv – peklo, cizí planeta, nějaká děsivá vize...

Kdyby vám to nestačilo, tak jeden YouTuber přináší celý prolog. Obsahuje pochopitelně spoilery. Video níže.

Scorn vyjde 21. 10. tohoto roku na Xbox Series X/S a PC. Ve hře budou české titulky a ve stejný den bude dostupná také pro předplatitele Game Passu.