V bezplatné brožuře, kterou rozdává jeden japonský obchod, se objevily zajímavé podrobnosti o hře Gran Turismo 7.

PlayStation závody mají při uvedení na trh nabídnout 420 různých modelů vozidel a 90 tratí s realistickým počasím a scenériemi. Konkrétně se zmiňuje Le Mans a Nürburgring ze skutečných okruhů a Trail Mountain z těch fiktivních.

Brožura dále připomíná očekávaný GT režim a uvádí, že si v něm hráči budou užívat automobilového života a nakupovat, prodávat a ladit auta a závodit. V garáži údajně budete moci mít až 1000 aut. Brožura potvrzuje také přítomnost Ferrari F8 a F12.

Ve hře má být více než 60 automobilových značek a ze začátku si budete moci koupit více než 300 vozů vyrobených po roce 2011. V nabídce budou také ojeté vozy s modely z 80. a 90. let. V tomto případě má být seznam denně aktualizován.

Chybět samozřejmě nemůže tuning, kde si můžete koupit obrovské množství dílů pro úpravu a vylepšení svého automobilu, včetně motoru, pneumatik, brzd, zavěšení apod. K tomu navazuje více než 130 kol a přes 600 aerodynamických dílů.

Vrací se také Licenční centrum, kde si můžete vyzkoušet své schopnosti a získat certifikát pro závodění na různých tratích, zatímco ve výzvách najdete nejrůznější závodní události. Potvrzena je bitva na 400 metrů, drifting, maximální rychlost a nějaká „music rally“, ve které můžete závodit na hudbu.

Co se Scapes týče, tak bude existovat více než 2500 fotografických míst ve 40 zemích světa, kde můžete umístit svůj vůz a pořídit krásné fotky.

Gran Turismo 7 vyjde 4. 3. 2022 na PlayStation 5 a PlayStation 4. Ve hře budou české titulky.