Tak se zdá, že jednu starší spekulaci můžeme smést ze stolu a vyhodit do koše. Před časem se psalo, že se Grand Theft Auto 6 pochlubí pokročilým systémem počasí. Jak se ale teď ukazuje, tak v průběhu vývoje měl Rockstar Games od záměru upustit.

Původně měli vývojáři do hry přidat nejextrémnější povětrností podmínky v podobě hurikánů a tornád. Mělo jít o systém počasí, který v žádné jiné hře dosud nebyl. Nakonec k tomu ale nedojde, píše Rockstar Universe na X. Příčinou mohou být technická omezení, kdy by vše v otevřeném světě muselo na hurikány a tornáda reagovat. To není snadné vytvořit a je to celkově náročné.

Není náhoda, že inspirací pro otevřený svět GTA 5 bylo Los Angeles. Kalifornské velkoměsto je ideální díky svému konzistentnímu slunečnímu svitu. Ten se snadno vykresluje. Dle uniklých gameplay záběrů a různých detailů by se GTA 6 mělo odehrávat ve známém Vice City. To je inspirováno Miami na Floridě. Tato oblast je známá hurikány a tornády, takže není divné, že by se v Rockstaru snažili něco takového nabídnout i ve hře.

Ještě jedna věc je tady. Rockstar aktualizoval své oficiální stránky. Změnil uspořádání, vyměnil logo... Zdá se, že byly zahájeny přípravy k oznámení hry. Už dříve společnost slíbila odhalit Grand Theft Auto 6 na začátku prosince/decembra.