Autoři velmi kladně hodnocené hry Police Simulator: Patrol Officers nabídnou hráčům možnost vyzkoušet si na vlastní virtuální kůži další důležitou profesi. Pokuty za špatné parkování a chytání zločinců vyměníte za záchranu životů. Budete řídit sanitku, poskytovat první pomoc a přepravovat těžce zraněné osoby do nemocnice. Tady se počítá každá sekunda.

„Každá nehoda je jiná. Je jen na vás, abyste se přizpůsobili a přijali správná rozhodnutí. Zároveň musíte být rychlí a efektivní,“ upozorňují vývojáři ze studia Aesir Interactive. Vše se odehraje v Pelican City na západním pobřeží Spojených států amerických. Tady na vás čeká celá řada různých prostředí: historická čtvrť, obchodní čtvrť i průmyslová zóna. Každé sousedství je jiné a všude může docházet k malým i velkým nehodám. Obyvatelé mají různý životní styl a aktivity, při kterých se jim stávají jiné druhy nehod.

Jakmile se rozezní poplach, musíte naskočit do své sanitky, zapnout sirénu a co nejrychleji dojet na místo nehody. Prokličkovat ucpanými ulicemi nejlepší cestou k cíli si má žádat velké řidičské umění. Jakmile dorazíte na místo nehody, je potřeba analyzovat situaci a přesně určit správný postup léčby jednotlivých osob. Z toho důvodu bude nutné mluvit s oběťmi a zjistit okolnosti nehody.

„Uklidňujte je, proveďte potřebné kontroly a využijte řadu nástrojů, které máte k určení počáteční diagnózy k dispozici. Poté můžete poskytnout první pomoc, a pokud budou zranění příliš vážná, můžete vytáhnout nosítka a dopravit oběť co nejrychleji do nemocnice. Po určitém počtu zákroků vám bude svěřena nová čtvrť s odlišnými situacemi. Do sanitky také dostanete nové nástroje,“ dočteme se v tiskové zprávě.

Můžete si vybrat mezi dvě herními režimy: podmanivý pro zkušené záchranáře a tradiční, který vás prvními několika směnami záchranáře povede za ruku.

Ambulance Life: A Paramedic Simulator vyjde v září 2024 na PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S.